1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Zafer Partisi Lideri Özdağ: “Anayasa Değişikliği PKK ile Müzakere Anlamına Gelir”

Zafer Partisi Lideri Özdağ: “Anayasa Değişikliği PKK ile Müzakere Anlamına Gelir”

service

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Mersin Mezitli’de gerçekleştirdiği basın açıklamasında, hükümeti ve mevcut politikaları hedef alan sert eleştirilerde bulundu. Ülkenin ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu belirten Özdağ, Cumhur İttifakı’nın bu krize çözüm üretmek yerine Anayasa değişikliği ve terörle müzakere süreçlerini yeniden gündeme getirdiğini söyledi.

“Anayasa Değişikliği ile PKK Taleplerine Teslimiyet Söz Konusu”

Özdağ, Anayasa değişikliğiyle PKK terör örgütüyle yeniden müzakerelerin başlatılması arasında bir bağ olduğunu belirterek, “Amaç; Anayasayı değiştirirken PKK terör örgütünün terörü bırakması için talep ettiği düzenlemelerin de yapılması anlaşılan. Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir terör örgütüne onun taleplerine teslim olması anlamına gelecektir. Kabul edilebilir bir gelişme değildir. Üstelik, şurası çok nettir ki terör örgütü artık sadece Türkiye’de değil, Suriye’nin kuzeyinde ABD ve İsrail’in desteğiyle güçlü bir yapılanma da oluşturmuştur.” diye konuştu.

“Türkiye’nin Menfaatlerine Aykırı”

PKK’nın Suriye’deki yapılanmasına da dikkat çeken Özdağ, “Türkiye’de terörle müzakere demek, aynı zamanda Suriye’de PKK/YPG tarafından kurulan yapının Suriye’den ayrılarak bağımsızlaşmasını kabul etmek ve Irak’ın kuzeyindeki PKK terör örgütü ile de mücadeleyi sona erdirmek demektir. Bunun Türkiye’nin menfaatlerinin aleyhine olacağı ve Türkiye’nin orta vadede çözülmesini beraberinde getirileceği hiç tartışmasız bir gerçek olarak ortadadır. Bundan dolayı Zafer Partisi olarak biz buna şiddetle muhalefet edeceğiz.

Yunan Dışişleri Bakanı’nın yapmış olduğu açıklamadan anlaşılıyor ki AKP hükümeti 15 aydan bu yana gizli bir şekilde Yunan hükümetiyle Ege’de ve Doğu Akdeniz’de ekonomik münhasır bölge ve Karasuları meselesini konuşmaktadır. Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ın bir söz sahibi olması söz konusu değildir. Doğu Akdeniz’de Yunanistan yoktur.” ifadelerini kullandı.

Bartholomeos haddini bilecek”

“Üstelik Türkiye 2020 yılında Doğu Akdeniz’le ilgili beyanını yapmış, gerçekleştirmiştir. Mavi Vatan üzerinde şimdi ameliyat yapacak şekilde neyi konuşacaksınız Yunanlılarla?” diye soran Özdağ, “Sadece Doğu Akdeniz değil Ege’de de birçok adanın hangi ülkeye ait olduğu meselesi çözülmemişken Türk adaları Yunan ordusunun işgali altındayken o konuları konuşmadan nasıl Ege ve Doğu Akdeniz’de ekonomik münhasır bölge ve kara suları meselesini Yunan tarafıyla masaya oturup konuşursunuz? Keza bu çerçevede Fener Rum Patriği’nin Yunanistan’da bir toplantıya katılması ve bu toplantının amacının Gökçeada’nın Yunanistan’a bağlanması olduğu gerçeği ortadayken buna hükümetten herhangi bir tepkinin gelmemiş yapılmamış olması da anlaşılır değildir.

Bartholomeos haddini bilecektir. Bartholomeos, Türkiye’nin toprak bütünlüğüne yönelik toplantılarda katılmaya devam eder ve hükümet bu konuda suskunluğunu sürdürmeye devam ederse Zafer Partisi olarak biz bu konuda alacağımız tedbirleri kamuoyuyla en kısa zamanda paylaşacağız.” dedi.

Özdağ, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

“Yine bugün TRT Genel Müdürünün yaptığı açıklamadan anlıyoruz ki Türkiye gelecek seneden itibaren İran’ı rahatsız eden yayınlara başlayacakmış. Doğrusu gayri ciddiliğin bu kadarı devlet yönetiminde az görülür.Eğer Devlet değişik menfaatlerinden ötürü böyle bir karar almışsa bunu kameraların önüne çıkıp hiçbir ciddi devletin genel müdürü açıklamaz. Bu yanlış bir karardır. Bu kararın yanlışlığı kadar kamuoyunun önüne bu şekilde kameraların önüne çıkılıp açıklanması da bir başka yanlışı oluşturmaktadır. 22 seneden beri bu ülkeyi yönetmeye değil, devleti fethetmeye çalışan iktidarın hala devlet yönetimini öğrenmediğini bir kez daha üzüntüyle görmüş bulunuyoruz.”

Zafer Partisi Lideri Özdağ: “Anayasa Değişikliği PKK ile Müzakere Anlamına Gelir”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.