1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. Yeşilçam Festivali: Antalyalılar Açık Hava Sinemasında Buluşuyor

Yeşilçam Festivali: Antalyalılar Açık Hava Sinemasında Buluşuyor

featured
service

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Yeşilçam Festivali, Karaalioğlu Parkı’nda her akşam sinemaseverleri Yeşilçam’ın büyülü dünyasıyla buluşturuyor. 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ile eş zamanlı olarak düzenlenen festivalde, eski yazlık sinemaların nostaljik atmosferi, makaralı makinadan beyaz perdeye yansıyan unutulmaz Yeşilçam filmleriyle yeniden hayat buluyor. Yıldızların altında, makaralı makinayla gösterime sunulan filmler, izleyicilere nostaljik bir sinema keyfi yaşatıyor.

Yeşilçam’ın Efsane Filmleri Antalyalılarla Buluşuyor

Türkiye’nin en büyük film koleksiyonerlerinden Göksel Güvensoy’un katkılarıyla gerçekleştirilen festival, sinemaseverler için unutulmaz anlara sahne oluyor. Gösterimlerin başında Türk sinemasının klasiklerinden kısa kesitler içeren fragmanlar sunan Güvensoy, 20’li yaşlarından itibaren Anadolu’yu dolaşarak topladığı 16 milimetrelik film arşivini Antalyalılarla paylaşıyor.

20’li yaşlarından itibaren Anadolu’yu geçerek 16 milimetrelik film toplamaya başladığını anlatan koleksiyoner Göksel Güvensoy, “O kopyaların bakımlarını yaparak bu günlere taşıdık. Muhittin Böcek Başkanımız bu nostaljiyi Yeşilçam Festivali’nde yaşatmak istedi. Bu festivalde bu filmlere yer vermesinden dolayı çok mutlu oldum. Antalyalıların gösterimlere ilgisi de çok iyi. Yanıma gelen gençler babalarından duydukları yazlık sinema keyfini yaşamaktan duydukları mutluğu dile getiriyor. Bu imkanı sağlayan Muhittin Böcek’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki böyle bir festival düzenliyor, iyi ki buradayım” dedi.

Yeşilçam Festivali: Antalyalılar Açık Hava Sinemasında Buluşuyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.