1. Haberler
  2. Yerel
  3. Yerel Tohumdan Üretildi! Nilüfer’de Hasat Başladı

Yerel Tohumdan Üretildi! Nilüfer’de Hasat Başladı

featured
service

Nilüfer Belediyesi, bu yıl 71 dönüm arazide yerel tohumlardan ve ilaçsız olarak ektiği buğdayları hasat etmeye başladı. Karacaoba Mahallesi’nde yapılan hasada Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katıldı.

Ekolojik tarım uygulamalarıyla örnek çalışmalar yürüten Nilüfer Belediyesi, bu yıl hasat çalışmalarına buğday ile başladı. Nilkoop iş birliği ile buğday ekimi gerçekleştiren belediye, elde ettiği buğdayları Hasanağa Gıda Merkezi’nde erişte, kuskus ve tarhana gibi geleneksel ürünlerin yapımında kullanacak. Ürünler Nilüfer Bostan Satış Noktaları’nda halka satışa sunulacak.

Yerel Tohumdan Üretildi! Nilüfer'de Hasat Başladı 1

“Doğaya, çevreye dost üretim yapıyoruz”

“Bugün hasatların başlamasının keyfini yaşıyoruz” diyen Başkan Şadi Özdemir, “Gayet verimli bir dönem geçirdik. İlaç kullanmadan buğday üretimi yapıyoruz. Böylece sağlıklı gıdaya vatandaşlarımızın erişimlerini sağlıyoruz. Bölgede ilaç kullanmadan üretim yapılacağını da çiftçimize göstermiş oluyoruz. Bu nedenle de kıymetli. İlaç kullanmadığımız için doğaya çevreye dost üretim yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kırsal tarımı her alanda destekleyeceklerini söyleyen Özdemir, “Nilüfer’in köylüsü yine Nilüfer’in efendisi olacak diyoruz. Hem ekimlerini çoğaltacağız, hem de çiftçinin üretimini güçlendirmek için destek, örgütlenme, teknik ve ürün desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yerel Tohumdan Üretildi! Nilüfer’de Hasat Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.