1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Yenimahalle’de patili dostlara özel ziyaret

Yenimahalle’de patili dostlara özel ziyaret

featured
service

Yenimahalle Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde can dostlarını yalnız bırakmadı. Macunköy’deki Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi ve Yakacık Mahallesi’nde konumlanan Yeni Doğal Yaşam Alanı, hayvanseverler ve vatandaşlar için etkinliklerin merkezi oldu.

İlk olarak Yenimahalle Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile hayvanseverlerin işbirliğiyle kurulan Yakacık’taki yeni doğal yaşam alanı, belediye meclis üyeleri tarafından ziyaret edildi. Gönüllü hayvanseverlerin desteğiyle bakımları üstlenen patili dostlarla keyifli vakit geçiren meclis üyeleri, hayvan sevgisinin özellikle çocuklara aşılanmasının önemine dikkat çekti ve ziyaret sırasında mama dağıtımı yapıldı. Hayvanseverler, vatandaşları can dostları sahiplenmeye ve mama bağışı yapmaya davet etti.

Minik Öğrencilerden Can Dostlarına Ziyaret

Yenimahalle Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi ise her yıl olduğu gibi bu yıl da hayvanları koruma gününde yüzlerce öğrenciyi ağırladı. İlçenin farklı okullarından gelen 200’ün üzerinde ilkokul öğrencisi, yanlarında getirdikleri mamaları barınaktaki hayvanlara elleriyle yedirerek, onlarla vakit geçirdi. Kedi ve köpeklerle bol bol fotoğraf çektiren miniklere, barınak görevlileri ve veteriner hekimler eşlik etti. Öğrencilere hayvan bakımı ve sahiplenmenin önemi anlatılarak, hayvan sevgisinin yaygınlaştırılması konusunda farkındalık kazandırıldı.

Yenimahalle’de patili dostlara özel ziyaret
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.