1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Yenimahalle Belediyesi’nden Öğrencilere İklim Değişikliği Eğitimi

Yenimahalle Belediyesi’nden Öğrencilere İklim Değişikliği Eğitimi

featured
service

Yenimahalle Belediyesi, Avrupa Birliği’nin “Yeşil Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı” kapsamında yürüttüğü “VR4Climate to Combat Against Climate Change” projesi ile öğrencilere iklim farkındalığı eğitimi veriyor. Batıkent Kavram Koleji’nde gerçekleşen eğitimlerde, 12-14 yaş arası öğrenciler simülasyon teknolojisiyle iklim değişikliğinin etkilerini keşfetme fırsatı buldu.

Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenen proje, Yenimahalle Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu ve Buca Belediyesi, Ankara Üniversitesi, İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği, İtalya Lecco Belediyesi ile İtalya IRCSS MEDEA ortaklığında yürütülüyor. Projede, Türkiye ile Avrupa Birliği ülkeleri arasında şehir eşleştirme eylemi çerçevesinde iklim değişikliği ve çevre alanında kalıcı yapılar geliştirilmesi amaçlanıyor.

Yenimahalle Belediyesi’nden Öğrencilere İklim Değişikliği Eğitimi 1

Bu kapsamda geliştirilen “VR4Climate” teknolojisi, çocuklara sanal gerçeklik (VR) gözlükleriyle gelecekteki iklim koşullarını deneyimleme imkânı sunuyor. 12-14 yaş grubundaki öğrenciler, sanal bir ormanda yürüyüp deniz ve gölde gezerek, iklim değişikliğinin etkilerini bizzat gözlemleyebiliyor. Projenin ilk ayağında, Yenimahalle’de 30 öğrenciye eğitim verilirken, Buca ve İtalya’nın Lecco kentinde de 30’ar öğrenciyle toplamda 90 çocuğun katılımıyla eğitimler devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesi’nden Öğrencilere İklim Değişikliği Eğitimi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.