1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Yenimahalle Belediyesi’nden Muhtarlara Afet Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimi

Yenimahalle Belediyesi’nden Muhtarlara Afet Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimi

featured
service

Yenimahalle Belediyesi, afetlere karşı bilinç oluşturmak amacıyla yıl boyunca düzenlediği eğitim ve seminerlere bir yenisini daha ekledi. Muhtarlar ve azalar için düzenlenen “İlk Yardım ve Afet Farkındalık” eğitimi, Belediye Meclis Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleşti.

Afetlerde alınabilecek önlemler ve ilk yardım bilgilerini kapsayan eğitim programında, muhtarlar ve azalar önemli bilgiler edindi. Yenimahalle Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Zübeyit Yücel, Kahramanmaraş ve Elbistan merkezli 6 Şubat depremlerinde yapılan çalışmaları değerlendirirken, afet sırasında bilgisizliğin yol açtığı zorlukları anlatarak eğitimin önemine dikkat çekti. Yücel’in ardından Afet Eğitmeni Rana Kırılmazkaya ve İlk Yardım Eğitmeni Can Pınar Gökmen de katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Eğitimde, “afet nedir?”, doğal afetlerle ilgili temel kavramlar, afet çantası hazırlığı, afet sonrası yapılması gerekenler gibi başlıklar detaylı bir şekilde ele alındı. Deprem, sel, heyelan, yangın, çığ gibi doğrudan yaşamı tehdit eden afetlere karşı alınması gereken önlemler sunumlar eşliğinde katılımcılara aktarıldı. Ayrıca afet durumunda gönüllü olarak katılım sağlayacakların dikkat etmesi gereken hususlar da masaya yatırıldı.

“Afet Bilincini Oluşturmak Zorundayız”

Türkiye’nin aktif bir deprem bölgesinde yer alması nedeniyle bu tür eğitimlerin önemine vurgu yapan Yenimahalle Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Zübeyit Yücel, şu açıklamalarda bulundu:

“Düzenlediğimiz eğitimler, deprem, sel, çığ, heyelan ve yangın gibi yıkıcı afetlere karşı bilinçlendirmeyi ve neler yapılması gerektiğini vatandaşlara öğretmeyi hedefliyor. Muhtarlarımıza yönelik düzenlediğimiz afet farkındalık eğitimimiz vatandaşlarımız için de yıl boyunca devam edecek. Toplumda afet bilincini artırmayı hedefleyen eğitim programımızda afetlerin nedenleri, risk faktörleri ve afetlere karşı nasıl hazırlıklı olunması gerektiğini anlama konusunda katılımcılara yardımcı oluyor. Ayrıca bu eğitim sayesinde kişiye arama-kurtarma çalışmalarında görev alma bilgisine sahip olma olanağı da sağlanıyor” dedi.

Yenimahalle Belediyesi’nden Muhtarlara Afet Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.