1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Yenimahalle Belediyesi’nde Personele “Tebligat Hukuku” Eğitimi Verildi

Yenimahalle Belediyesi’nde Personele “Tebligat Hukuku” Eğitimi Verildi

featured
service

Yenimahalle Belediyesi, hizmet içi eğitim programları kapsamında zabıta personeline yönelik eğitimlerine devam ediyor. Bu doğrultuda Belediye Meclis Salonu’nda Zabıta Müdürlüğü personeli için “Tebligat Hukuku” başlıklı bir eğitim düzenlendi. İki oturum şeklinde gerçekleşen eğitimi, belediyenin Avukatı Ceren Karaca Gökçınar verdi.

Eğitimde, Tebligat Kanunu’nun yanı sıra Kabahatler Kanunu ve iş yeri açma çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik de ele alındı. Avukat Gökçınar, tebligatın ne olduğu, tebligat süreci, 7201 sayılı Tebligat Kanunu, tüzel kişilere ve ticari işletmelere tebligat yapılması, tebliğ evrakı nüshaları ve makbuz verilmesi gibi konuları detaylı bir şekilde zabıta personeline aktardı. Ayrıca usulsüz tebligatın doğurabileceği hukuki sonuçlar üzerinde de duruldu.

Yenimahalle Belediyesi’nde Personele "Tebligat Hukuku" Eğitimi Verildi 1

“Tebligat süreci önem arz ediyor”

Avukat Ceren Karaca Gökçınar, tebligat sürecinin kritik önem taşıdığına dikkat çekerek, “Kişinin hukuksal işlemden kendisine gönderilen yasal belge ile haberdar olması anlamına gelen tebligatın alınması ile hukuksal işlem süreci başlamış oluyor. Tebligat genel anlamda yetkili makamın yasal biçimde, yazı veya ilan ile yapacağı belgeleme işidir. Tebliği gereken bir işlem usulüne göre tebliğ edilmedikçe, o işlemin ortaya çıkarması gereken hukuksal sonuçlar ortaya çıkmaz. Özet olarak tebligat usulüne uygun gerçekleşmezse yapılan işlem çoğu kez hüküm ifade etmez ve devamlılık göstermesi gereken işlemler kesintiye uğrar. Tebligat hukuku personelimizin üzerinde dikkatle durması gereken ve önem arz eden bir husus olduğu için gerekli eğitimleri düzenliyoruz. Personelin hukuksal açıdan gerekli bilgiye ulaşması ve bilgilendirilmesi açısından eğitimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Yenimahalle Belediyesi’nde Personele “Tebligat Hukuku” Eğitimi Verildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.