1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Yenimahalle Belediyesi, Kışa Renkli Hazırlıklarını Sürdürüyor

Yenimahalle Belediyesi, Kışa Renkli Hazırlıklarını Sürdürüyor

featured
service

Yenimahalle Belediyesi, 2024 yılının sonlarına yaklaşırken Yakacık Mesire Alanı’ndaki serasında çiçek üretim çalışmalarını hızlandırdı. Kendi serasında, kendi işçileriyle kış mevsimine hazırlanan belediye, kışlık çiçeklerin dikimini tamamlarken bir yandan da yazlık çiçek üretimine başladı.

Yaklaşık 2 bin 900 metrekarelik alanda gerçekleştirilen üretimle, Yenimahalle’nin sokak ve parklarının rengarenk çiçeklerle donatılması hedefleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “İlçemize diktiğimiz çiçeği Yakacık’ta kendimiz üretiyorduk, daha fazla üretim yapabilmek için seramızı büyüttük. Yenimahalle’nin sokaklarını, parklarını daha az maliyetle birbirinden güzel çiçekler süslemeye devam edecek” dedi.

Yenimahalle Belediyesi, Kışa Renkli Hazırlıklarını Sürdürüyor 1

Kış Aylarında 330 Bin Çiçek Toprakla Buluşacak

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Ankara’nın en yeşil ilçelerinden biri olan Yenimahalle’nin sokak ve parklarını güzelleştirmek için 2024’ün kış aylarında 300 bin hercai menekşe ve 30 bin süs lahanası dikimi gerçekleştirecek. Yenimahalle’de çiçeklerle oluşturulacak bu görsel şölen, ilçenin kış aylarını renklendirecek.

Belediye, 2025 yılı için çiçek üretim hazırlıklarına da şimdiden başladı. Serada titizlikle yetiştirilen yazlık ve kışlık toplam 800 bin çiçek ve 45 binden fazla fidan, önümüzdeki yıl toprakla buluşturulacak.

Yenimahalle Belediyesi, Kışa Renkli Hazırlıklarını Sürdürüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.