1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Yenimahalle Belediyesi, Destek Eğitim Merkezleri’nde Yeni Eğitim Yılına Başladı

Yenimahalle Belediyesi, Destek Eğitim Merkezleri’nde Yeni Eğitim Yılına Başladı

featured
service

Yenimahalle Belediyesi’nin her yıl yüzlerce öğrenciyi lise ve üniversite sınavlarına ücretsiz hazırladığı Destek Eğitim Merkezleri, yeni eğitim yılına düzenlenen bilgilendirme toplantısıyla merhaba dedi. Cumhuriyet Akademisi Nejat Uygur Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Başkan Yardımcıları Ferudun Güngör ve Naki Demir’in yanı sıra, destek eğitim merkezlerinde eğitim alan bine yakın öğrencinin velileri katıldı.

“Eğitim Adaletsizliğine Karşı Mücadele Ediyoruz”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yaptığı konuşmada Türkiye’nin birçok sorunuyla başa çıkmanın en önemli yolunun eğitimden geçtiğini vurguladı. Başkan Yaşar, “Türkiye’nin ekonomi başta olmak üzere eğitim ve sağlık gibi birçok sorunu var. Bu sorunları düzeltmenin tek yolu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyerek eğitimi düzeltmekten geçiyor. Eğitimi düzeltmeden, gençlerimizi geleceğe hazırlamadan üretimi artıramayız. Göreve geldiğimden beri eğitimdeki adaletsizliklere şahit oldum. Devlet okulları ve özel okulların ne derece farklı şartlarda eğitim verdiklerini hepimiz biliyoruz. Ne yazık ki son geldiğimiz noktada devlet, okullarını temizleyecek personeli bile gönderemiyor” dedi.

Yenimahalle Belediyesi, Destek Eğitim Merkezleri’nde Yeni Eğitim Yılına Başladı 1

Yaşar, Yenimahalle Belediyesi olarak göreve geldikleri ilk andan itibaren eğitim alanında önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, “2009 yılında göreve başlar başlamaz ilk yaptığımız iş devlet okullarının ihtiyaçlarını karşılamak için meclisten karar çıkarmak oldu. Bugüne kadar Yenimahalle’deki devlet okullarının tümüne fiziki anlamda her türlü desteği verdik, bütçemizden bu alana pay ayırdık” diye konuştu.

8 Noktada 5 Bin Öğrenciye Ücretsiz Eğitim Desteği

Destek eğitim merkezleri hakkında da bilgi veren Başkan Yaşar, ekonomik koşullar nedeniyle ailelerin eğitim masraflarını karşılayamadığına dikkat çekerek, “Dershaneleri kapattık diyenler adını etüt merkezi yaparak aynı sisteme devam ettiler. Bugün bir liseye hazırlık kursu 100 -150 bin liradan başlıyor. Ekonomik sıkıntı çeken vatandaşımızın bu parayı verecek gücü yok. Yenimahalle’de eğitim kalitesini artırmak ve ailelere eğitim desteği sunmak amacıyla destek eğitim merkezlerini hizmete açtık. Yenimahalle Belediyesi olarak 8 ayrı noktada 5 bin öğrenciye ücretsiz olarak okula yardımcı ve sınavlara hazırlık eğitimi veriyoruz. Bunların hepsini gençlerimiz, çocuklarımız için yapıyoruz.” dedi. Eğitime yapılan yatırımın, Türkiye’nin aydınlık yarınlarına yapılan yatırım olduğunu ifade eden Yaşar, bu alandaki desteklerinin süreceğini belirtti.

Yenimahalle Belediyesi, Destek Eğitim Merkezleri’nde Yeni Eğitim Yılına Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.