1. Haberler
  2. Gündem
  3. “Yeni Doğan Çetesi”ne karşı Avcılar Hospital önünde eylem çağrısı

“Yeni Doğan Çetesi”ne karşı Avcılar Hospital önünde eylem çağrısı

featured
service

Türkiye Komünist Partisi (TKP), sağlık sektöründe yaşanan skandallara ve “Yenidoğan Çetesi” olarak adlandırılan yapılanmaya tepki göstermek amacıyla bugün saat 18.00’de Avcılar Hospital önünde protesto düzenleyecek.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Devletçi ve planlı ekonomi. Çözüm budur. Toplum, yurttaşlar çürümekten rahatsızsa, bu hedefe kilitlenmeli. Yoksa sağlık bakanlığı ve SGK müfettişlerinin ilan ettiği hastanelere gitmeyerek, hileli gıda satan markaların listesini her sabah kontrol ederek huzura kavuşulamaz. Cepteki üç kuruşla zaten hilesiz gıda alınamaz.  Özeliniz batsın, ille de devletçilik!” ifadelerini kullandı.

“Kapitalizm çürüyor ve çürütüyor”

Okuyan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Boşanan, boşanmak isteyen kadınları öldürdüler. Genç kadınları pencereden aşağı attılar. Küçük kız çocuklarını katlettiler. Bütün bunları engellemeyen, sıradanlaştıran ve bir düzenin yeni doğan bebekleri koruyamamasına ne yazık ki şaşırmıyoruz.

Toplum çürüyor doğru. Ama asıl doğru şu: Kapitalizm çürüyor ve çürütüyor.

Özel sektörün elinde sağlık sisteminin bu hale gelmesi kaçınılmaz. İnsanların sağlığından değil sağlıksızlığından para kazanıyorlar. Özel hastanelerin çıkarı sağlıklı değil sağlıksız toplumdur. İlaç şirketleri daha çok ilaç satmak ister. Gerekirse yeni hastalıklar çıkarır, bağımlılık yapan ilaçlar geliştirirler.

Şimdi özel sağlık şirketleri mercek altında. Unutulur bir süre sonra.

Unutturmamak gerek.

Yenidoğan servislerinde yaşanan rezaletle beraber hileli gıda ürünlerini konuşuyoruz. Şaşırıyor muyuz? Gıda şirketleri kâr etmek zorunda. Kâr etmek için bir yandan işçi ücretlerini buduyor diğer yandan doğal olmayan, zararlı malzemelerle ürünleri ucuza getiriyorlar. Küçük ölçekli üretim yaparak yüksek fiyatları göze alan sınırlı bir tüketici toplama hitap eden butik kuruluşlar dışında bütün büyük gıda şirketleri bu yolun yolcusudur. Bakanlık istediği kadar liste yayınlasın. Konu sadece at, eşek, domuz eti değil. 

Sağlık, böyle, gıda böyle, tarım böyle, enerji böyle. Özel silah şirketleri, daha çok savaş ve çatışma çıksın, en azından gerilim artsın ister. Barış olunca silah, cephane satışları düşer. Sokakta herkes birbirini öldürüyormuş! Bu biraz da bütün dünyada daha çok tabanca, tüfek satmak isteyen büyük silah tekellerinin marifeti. Türkiye’de de. Ülkeler savaşsın, sokakta vatandaş çatışsın.

Özel sektör güzellemesi yapanlar bunu verimlilik diye pazarlıyorlar. Verimlilik bebeklerin ölmesidir, hileli gıdadır, tanktır, tüfektir, balistik füzelerdir.

Nobel ödüllü iktisatçıların cilaladığı işte bu berbat çürümüş düzendir. 

Devletçi ve planlı ekonomi. Çözüm budur. Toplum, yurttaşlar çürümekten rahatsızsa, bu hedefe kilitlenmeli. Yoksa sağlık bakanlığı ve SGK müfettişlerinin ilan ettiği hastanelere gitmeyerek, hileli gıda satan markaların listesini her sabah kontrol ederek huzura kavuşulamaz. Cepteki üç kuruşla zaten hilesiz gıda alınamaz. 

Özeliniz batsın, ille de devletçilik!”

Okuyan, AKP’den yaşanan bebek ölümlerini siyasi istismar konusu yapmayın açıklaması gelmedi ama mutlaka gelecektir vurgusu yaparak AKP’nin siyasetten anladığı “bir sandık, iki tokalaşma, üç Alpay’ın yumrukları!” dedi.

“Hükümetin özel hastanelerdeki bebek cinayetlerine ilişkin hâlâ “siyasi istismar konusu yapmayın” açıklaması yapmaması ilginç. Mutlaka yaparlar. Onların siyasetten anladığı bir sandık, iki tokalaşma, üç Alpay’ın yumrukları!

Onun dışında Narin öldürülür “istismar etmeyin”, KK zorla mahkemeye getirilmeye kalkılır “istismar etmeyin”, sınavlarda yolsuzluk yapılır “istismar etmeyin”, madenciler göçük altında kalır “istismar etmeyin”, Bayraktar İsrail ile birlikte fuara sponsor olur “istismar etmeyin”, tarikatta çocuk istismarı haber olur “çocuk istismar olmuş, siz konuyu istismar etmeyin”, silah fabrikaları için ek vergi konur “istismar etmeyin”. 

Kusura bakmayın, bu kadar sorun üretip halkın örgütsüzlüğünü istismar eden bir toplumsal düzende her olumsuzluğu istismar edesimiz var.”

“Yeni Doğan Çetesi”ne karşı Avcılar Hospital önünde eylem çağrısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.