1. Haberler
  2. Spor
  3. Van Bronckhorst,: “Lyon, Hem Hücum, Hem de Savunmada Kaliteli Bir Takım”

Van Bronckhorst,: “Lyon, Hem Hücum, Hem de Savunmada Kaliteli Bir Takım”

featured
service

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde yarın oynayacağı O. Lyon maçı öncesinde Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Hem taktiksel planlarına hem de takımın gelişim sürecine değinen Van Bronckhorst, “Süreç ilerledikçe daha güçlü olmak istiyoruz. Avrupa’da iki maç oynadık. Avrupa’ya katılım için takımımız çok uğraş verdi, çok çalıştı. Lugano engelini geçtik. Süreçten ve takımın gelişiminden mutluyum.” dedi.

Toplantının başında, Ankara’daki TUSAŞ tesislerine düzenlenen saldırıya değinen Giovanni van Bronckhorst, “Ankara’dan kötü haber aldık. Kalbimiz, hayatını kaybedenlerin aileleri ve tüm Türkiye’yle” diyerek üzüntüsünü ifade etti.

“Topa Sahip Olmak ve Hücum Etmek İstiyoruz”

O. Lyon ile zorlu bir maça çıkacaklarını vurgulayan Hollandalı teknik adam, “Yarın üçüncü maçımıza çıkıyoruz. İki mağlubiyetle başladık. Zor bir maç olacak. İyi bir takıma karşı oynayacağız. O. Lyon iyi bir takım, iyi bir rakip. Pozitif olumlu bir skor almaya çalışacağız. İyi savunma yapmaya çalışacağız. Topun bizde kalmasını ve fırsatlar yaratmak içinde çalışacağız. Rakibimiz hücum geçişlerinde tehlikeli. Bu yüzden de topun bizde kalması gerekiyor. Maçı bekliyoruz. Yarın da iyi bir maç oynayıp iyi bir performans göstermek istiyoruz.” dedi.

“Süreç ilerledikçe daha güçlü olmak istiyoruz”

Van Bronckhorst ayrıca sakatlıklarla ilgili bilgi vererek, kaleci Mert Günok’un durumu hakkında gün gün değerlendirme yaptıklarını, Ersin Destanoğlu’nun ise olumlu ilerlediğini belirtti. Takımın gelişim sürecine değinen teknik adam, “Evet bugün Mert bizimle değil. Gün gün durumuna bakıyoruz. En kısa zamanda takıma katılacak ve aramıza dönecektir. Ersin birkaç idman yaptı. Onun durumu pozitif ilerliyor. İdmandan sonra nasıl reaksiyon göstereceğine bakacağız. Umuyorum o da yarın oynayabilecek durumda olacaktır. Daha öncede söyledim. Geçen seneye oranla takımımızda bayağı bir değişim var. Lige iyi başladık. Avrupa’da gruplara katıldık. Hedefimiz de buydu. Takımda değişiklikler oldu. Süreçten dolayı mutluyum. 28 oyuncunun gitmesi ve 8 oyuncunun gelmesi hiç kolay değil. Bunun için bir alışma süreci gerekiyor. Aynı zamanda yeni bir hoca olarak ben de takımın başındayım. Stabil olma durumumuzu geliştirmemiz gerekiyor. Lig’de istediğimiz yerdeyiz ancak daha 8 maç oynadık. Süreç ilerledikçe daha güçlü olmak istiyoruz. Avrupa’da iki maç oynadık. Avrupa’ya katılım için takımımız çok uğraş verdi, çok çalıştı. Lugano engelini geçtik. Süreçten ve takımın gelişiminden mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Van Bronckhorst,: "Lyon, Hem Hücum, Hem de Savunmada Kaliteli Bir Takım" 1

Galatasaray Derbisi Hakkında Konuştu

“Avrupa’da iyi sonuçlar almayı hepimiz istiyoruz” diyen deneyimli teknik adam Pazartesi günü Süper Lig’de oynanacak olan Galatasaray derbisine de değindi. Van Bronckhorst, “Derbi maçları özel maçlardır. Ben çok derbi maçları oynadım. Oyuncu olarak ve aynı zamanda hoca olarak. İlk derbi maçında Galatasaray’a karşı Süper Kupa maçını oynadık. Bu maçlar özel maçlardır. Pazartesi günü iyi bir maç oynamayı istiyoruz. Ancak ben hep maç maç düşünen bir hoca olmuşumdur. Bu da yarın ki O. Lyon maçıyla başlıyor.” diye konuştu.

“Hücum eden futbolu oynamak istiyoruz”

O. Lyon’un hem hücum da hem de savunmada kaliteli bir takım olduğunu dile getiren Van Bronckhorst, “Bu yüzden topa sahip olmak önemli. Top bizdeyken özgüvenli oynamamız gerekiyor. Paslarımızın ve hareketlerimizin iyi olması gerekiyor. Onlar da maça aynı felsefeyle yaklaşacaklar. Onlar içeride oynuyor biz deplasmanda oynuyoruz. Bu zor deplasmanda biz iyi oynamak istiyoruz. Topa sahip olan ve hücum eden futbolu oynamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Beşiktaş, O. Lyon Avrupa Ligi karşılaşması yarın saat 22:00’da başlayacak.

Van Bronckhorst,: “Lyon, Hem Hücum, Hem de Savunmada Kaliteli Bir Takım”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.