1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Ümit Özdağ’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 9 Maddelik Öneri

Ümit Özdağ’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 9 Maddelik Öneri

featured
service

TBMM Genel Kurulu, yeni yasama yılı için toplandı. Açılış konuşmasını yapan Erdoğan, İsrail’in bir sonraki hedefinin Türkiye olduğunu öne sürdü. Özdağ, söz konusu açıklamaların resmi devlet istihbaratına dayananan bir açıklama olabileceğine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 9 maddelik bir öneri listesi sundu.

İlk olarak Suriye ile derhal diplomatik ilişki kurulması gerektiğini belirten Özdağ, olası bir İsrail saldırısı karşısında Suriye’ye dolaylı destek verilmesi gerektiğini savundu. Bununla birlikte, İsrail’e istihbarat aktaran Kürecik radarından bilgi akışının durdurulması gerektiğini ifade etti.

Özdağ, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) personel yapısına dair eleştirilerde de bulundu. Asker sayısının yetersiz olduğunu vurgulayan Özdağ, Ukrayna’daki savaşı örnek göstererek bu konuda kararlı adımlar atılmasını istedi. Ayrıca, Türkiye’deki 13 milyon sığınmacı ve kaçak göçmen nüfusunun ciddi bir güvenlik riski oluşturduğunu belirtti.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Ümit Özdağ, Erdoğan’a önerilerini şu şekilde sıraladı:

1) Suriye ile derhal diplomatik ilişki kurmalı ve olası bir İsrail saldırısı karşısında Suriye’ye dolaylı da olsa destek vermelisiniz.

2) İsrail’e anlık istihbarat aktaran Kürecik radarından bilgi akışını durdurmalısınız.

3 )İç cepheyi güçlendirmek öncelikle sizin elinizde. Bu ise hukukun üstünlüğü ilkesinin uygulanması ile olur. Sizden olmayanlara 2. Sınıf insan muamelesi yapıp, sonra iç cepheyi güçlendirelim diyemezsiniz.

4) TSK’nın emir-komuta zincirini MSB-Genelkurmay Başkanlığı-Kuvvet Komutanlığı şeklinde yeniden tanzim etmelisiniz.

5) Hızla askeri sağlık sistemi kurmalı ve askeri hastaneleri açmalısınız.

6) Irak ordusunu çökerten Kestezani tarikatı ile ilgili bir rapor hazırlatmalı ve dikkatle okumalısınız.

7) Asker sayımız korkunç yetersiz. Asker sayısının yetersizliğinin bedelini Rusya, Ukrayna’da ağır şekilde ödüyor. Bu konuda kararlı olmalı ve gereken önlemleri almalısınız.

8) 13 milyon sığınmacı ve kaçak korkunç bir güvenlik sorunu. ABD ordusundan askeri eğitim alan ve çevrim içi olan ülkemizdeki “Afgan askerlerinin” neler yapabileceği açıktır.

9) Ve en son ve en önemli husus, savaş moral gücü yüksek insanla kazanılır. TSK’da yandaş tayinler moral çöküntüye neden oluyor. Buna son vermelisiniz. Savaşı Mustafa Kemal’in askeri olan subayların kazanacağını unutmayın. Türkiye’yi zafere ancak ATATÜRK götürür. Bu gerçeği görerek önümüzdeki riskli süreci yönetebilirsiniz

Ümit Özdağ’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 9 Maddelik Öneri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.