1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ümit Özdağ: Bu İnsanları Vatanlarına Türk Milletine Yakışır Şekilde Yollayacağız

Ümit Özdağ: Bu İnsanları Vatanlarına Türk Milletine Yakışır Şekilde Yollayacağız

featured
service

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile Türkiye’deki sığınmacı sorununa ilişkin son günlerde yaşanan şiddet olaylarına değindi. Özdağ, Türkiye’ye yönelik stratejik göç mühendisliği ve Zafer Partisi’nin bu konudaki mücadelesine vurgu yaparak, vatandaşları sağduyuya davet etti.

Özdağ, “Öfkelenmekte haklısınız, tepki göstermekte haklısınız. Ancak bu tepki eğer son birkaç günde olduğu gibi sokakta şiddet hareketlerine başvurmak şeklinde olursa, Suriyelilerin evlerini, iş yerlerini basmak şeklinde olursa bu ülkemizi karıştırmak için bu stratejik göç mühendisliğini yapmak isteyenlere hizmet etmek olur.” diye konuştu.

“Zafer Partisi’nin Mücadelesi Takdir Topladı”

Ümit Özdağ, Zafer Partisi’nin son üç yıldır verdiği mücadelenin Türk kamuoyunda büyük takdir topladığını belirtti. Özdağ, partisine oy versin vermesin, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve diğer partilere oy veren seçmenlerin de Zafer Partisi’nin sığınmacı ve kaçakların vatanlarına yollanması konusundaki görüşünü güçlü bir şekilde desteklediğini ifade etti.

“Bütün Saldırılara Rağmen Mücadelemize Devam Ediyoruz”

Zafer Partisi’nin bütün iftira, yalan, tehdit ve tutuklama girişimlerine rağmen hukuk içinde kalarak mücadelesini sürdürdüğünü belirten Özdağ, AK Parti hükümetinin de Suriye ile görüşme konusunda adımlar atmaya başladığını söyledi. Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye Cumhurbaşkanı Beşer Esad ile görüşme ihtimaline dair açıklamalarını ve Suriye’nin kuzeyinde Türkiye ile Suriye arasında ticari ilişkilerin yürütülmesini sağlayacak bir kapının açıldığını hatırlattı.

“PKK-PYD devletçiği kurmak isteyenleri paniğe sürükledi”

Özdağ, “Erdoğan bir açıklama yaparak yıllardan beri şeytanlaştırdığı Suriye Cumhurbaşkanı Beşer Esad ile eski günlerde olduğu gibi görüşebileceğini ifade etti. Ama daha önemlisi Suriye’nin kuzeyinde Türkiye, Rusya ve Suriye arasında yapılan görüşmeler neticesinde doğrudan ticari ilişkilerinde yürümesini sağlayacak Türkiye ile Suriye arasında bir kapı açıldı. Ve yine Zafer Partisi’nin vermiş olduğu mücadele sivil toplum alanına da sıçradı. Sığınmacı yükü altında ezilen Gaziantep’de önce 41 sivil toplum örgütü ‘Yeter artık Gaziantep bu yükü taşıyamıyor şeklinde’ bir rapor ortaya koydu. Gaziantep Sanayi ve Ticaret Odası Başkanları ayrı ayrı yeter artık dediler ve bunun üzerine İçişleri Bakanlığı kaçak olarak bulunan sığınmacıları, ki bunların gerçek statüsü sığınmacı değil kaçak Suriyeliler, bunları vatanlarına yollamak üzere geniş bir kampanyaya başlattı. İçişleri Bakanı da hemen Gaziantep’e gitti. Bütün bunlar Suriye’nin kuzeyinde bir PKK-PYD devletçiği kurmak isteyenleri ve Türkiye’nin kontrol ettiği bölgede çeteleşen yapıları paniğe sürükledi” ifadelerini kullandı.

“Suriye’nin Kuzeyinde Artan Saldırılar”

Son günlerde Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye yönelik saldırıların arttığını belirten Özdağ, Türk TIR’larına ve Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerine yönelik saldırıların Gaziantep’teki kaçak Suriyelilerin vatanlarına yollanmasına karşı bir tepki olduğunu söyledi. Özdağ, “Önce El-Bab’da Türk tırlarına yönelik saldırılar başladı. Daha sonra diğer alanlarda Afrin dahil olmak, Azez dahil olmak üzere Türk binalarına, Türk tırlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlileri birliklerine yönelik saldırılar gerçekleşmeye başladı. Böylece Türkiye’ye şu mesaj verilmek isteniyor; Beşer Esad’la görüşemezsin, Suriye’yle bize haraç vermeden ticaret yapamazsın ve Gaziantep’teki kaçakları Suriye’ye yollayamazsın. Bu kabul edilebilecek bir şey değil. İşte bu olaylar olurken Kayseri’de de bir Suriyeli, 6 yaşındaki çocuğa bir Suriyeli tarafından saldırıda bulunuldu, taciz. Olay polis tarafından tespit edildi. Polis gidip bu kişiyi gözaltına almak istediğinde şımartılmış Suriyeliler, yıllardan beri kendilerini yasalarının üzerinde bıraktılar, Türk polisine direndiler. Bunun üzerine Kayserililer de polise destek vermek için önce sokağa çıktılar, sonra çok ciddi bir şekilde olaylar büyüdü kontrol dışına çıktı.” şeklinde konuştu.

Özdağ, konuşmasının devamında şunları söyledi;

“Her gün sınırımızdan 1000-1250 kişi girmeye devam ediyor”

“AK Parti’nin yanlış politikalarından dolayı 13 milyon sığınmacı ve kaçağı aştı. Her gün sınırımızdan 1000-1250 kişi girmeye devam ediyor. Öfkelenmekte haklısınız, tepki göstermekte haklısınız. Ancak bu tepki eğer son birkaç günde olduğu gibi sokakta şiddet hareketlerine başvurmak şeklinde olursa, Suriyelilerin evlerini, iş yerlerini basmak şeklinde olursa bu ülkemizi karıştırmak için bu stratejik göç mühendisliğini yapmak isteyenlere hizmet etmek olur. Onlar da bunu istiyorlar zaten.

“Kızmakta, öfkelenmekte haklısınız”

Türk Silahlı Kuvvetleri şu anda Suriye’nin kuzeyinde bölgede gerçekleşen taşkınlıkları kontrol altına almak isterken sizlerin Mehmetçiğimize verebileceğiniz en büyük destek, öfkenizi sokağa değil sandığa yönlendirmek olmalı. Lütfen, haklısınız. Kızmakta, öfkelenmekte haklısınız. Belki size bunları birkaç günden beri söylediğim için bana da kızıyorsunuz ama şundan emin olabilirsiniz, hepinizden daha fazla. Belki Türkiye’de en fazla. Sığınmacıların vatanlarına dönmesini, kaçakların vatanlarına yollanması konusunu gündeme getiren adeta 2011 sonrasında bütün hayatını bu konuya ayırmış ve milli güvenlik konularında hiçbirinizin sahip olmadığı deneyime sahip bir ağabeyiniz, arkadaşınız olarak sizden rica ediyorum. Bana güvenin. Bu insanları vatanlarına, hukuk içerisinde, Türk devletine ve Türk milletine yakışır bir şekilde yollayacağız. Bunun yolu sokakta şiddet değil, bunun yolu sandıkta oydur değerli arkadaşlarım. Hepinizi tekrar sevgi saygıyla selamlarken şunu da bilmenizi özellikle rica ediyorum. Suriye’nin kuzeyinde gerçekleşen hadiseleri, Türkiye’nin değişik illerinde gerçekleşen olayları ve olay girişimlerini yakından takip ediyoruz.”

thumbnail
İlişkili Haber
Kemal Kılıçdaroğlu: Türkiye’de iç karışıklık dış müdahale zeminini oluşturur
Ümit Özdağ: Bu İnsanları Vatanlarına Türk Milletine Yakışır Şekilde Yollayacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.