1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Ümit Özdağ: 2040 yılında Suriyeli sayısı 21 milyona ulaşacak

Ümit Özdağ: 2040 yılında Suriyeli sayısı 21 milyona ulaşacak

featured
service

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Kayseri’de meydana gelen ve Suriyeli bir sığınmacının, Suriyeli bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmasıyla başlayan olaylar ve sonrasında Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Özdağ, “Kaçak durumunda olan 7 milyon Suriyeli, Türkiye’de kalırsa 2040 yılında bu ülkede Suriyeli sayısı bu nüfus artış hızıyla 21 milyona ulaşacaktır.” şeklinde konuştu.

Özdağ konuşmasında, Türkiye’de 5 milyon kayıtlı Suriyeli geçici koruma altına alınmış sığınmacı, 2 milyon kaçak Suriyeli, 2 milyon en az Afgan, 2 milyon değişik Afrika ülkesinden gelen insan ve 2 milyonu aşan Pakistan, Rusya ,Mısır, Libya, Bangladeş vs. ülkelerden gelen insanla birlikte 13 milyonu aşan bir yabancı nüfus bulunduğunu dile getirdi.

“Gümrük kapılarında rüşvet çarkı”

Sınırlardan geçen kaçaklar dışında gümrük kapılarından para karşılığı, rüşvetle geçen bir çarkın oluştuğunu bildiklerini ancak şimdiye kadar bu konu hakkında konuşmadıklarını ifade eden Özdağ, “Ve yine kaçaklara geçici sığınmacı statüsü veren ki bu sadece Suriyelilere verilen bir statüdür ya da oturma izni veren ücreti karşılığı bir yapı bürokrasi içerisinde oluşmuştur. Bu konuda da bir siyasetçi bürokrat iş birliğiyle adeta oturma ve vatandaşlık satılmaktadır. Afrika’daki büyükelçiliklerimizde bu konuda büyük bir sorun vardır.” diye konuştu.

“Suriyeli sayısı 21 milyona ulaşacak”

Sağlık sisteminde yabancı uyruklu vatandaşlara tanınan ayrıcalıktan bahseden Özdağ, “Eczanede Türk insanı ilaç farkını ödemekte, sığınmacı ilacı bedava almaktadır. Ve bu on iki yıldan beri devam ediyor. Hiçbir millete böyle bir zulüm yapmaya hiçbir hükümetin hakkı yoktur. Türklerde doğum hızı bir buçuğa kadar düştü. Onun altına düştüğü de ifade ediliyor. Suriyelilerde, Erdoğan’ın Hacettepe Üniversitesi’ne yaptırmış olduğu araştırmaya göre 5.3. Eğer bazılarının istediği gibi sadece Suriyeliler sığınmacı artık kaçak durumunda olan 7 milyon Suriyeli, Türkiye’de kalırsa 2040 yılında bu ülkede Suriyeli sayısı bu nüfus artış hızıyla 21 milyona ulaşacaktır. Diğerlerini hiç saymıyorum..” dedi.

“Türkiye’yi tehdit ediyorlar”

Sınır ötesindeki olaylara da değinen Özdağ, “Önce Azez’de Türk tırlarına saldırı gerçekleşmiştir. Azez’deki saldırıların içerisinde Özgür Suriye Ordusu vardır. Elimizde videoları var. Ancak, Özgür Suriye Ordusu’nun diğer birliklerinin Suriye’nin diğer bölgelerinde Türk Silahlı Kuvvetlerine sadık kaldıklarını da gördük. Aziz’dekiler sınır kapısının açılmasına tepki gösteriyorlar. ‘Bizden habersiz Beşar Esad’la görüşemezsiniz’ diyorlar. Afrin’de aynı tepki var. ‘Eğer siz Beşar Esad’la görüşürseniz biz de PKK ile PYD ile görüşürüz’ diye Türkiye’yi tehdit ediyorlar. ‘Suriyelileri buraya geri yollayamazsınız’ diye bu olayları çıkartıyorlar.

Bu, Erdoğan’ın Türkiye’yi içine sürüklediği tuzaktır. Beslediğimiz gruplar bize Türkiye’ye nasıl bir siyaset izleyeceğimizi söyleme cesaretini kendilerinde bulabiliyorlar. Tırlarımızı yakıyorlar, şoförlerimizi dövüyor ve binalarımıza saldırıyor, bayrağımızı yakıyorlar. Türkiye’yi tehdit ediyorlar. Tabii bu olayların arkasında Suriye’nin kuzeyinde bir PKKistan kurmak isteyen ülkelerin, onların özel kuvvetlerinin istihbarat servislerinin tahriki olduğu çok açık.” ifadelerini kullandı.

Özdağ özetle şunları söyledi:

– Ne yazık ki Erdoğan ve AKP’nin olanlardan hiçbir ders çıkarmadığını görüyoruz. Analitik düşünmekten, olaylardan ders almaktan çok uzak bir şekilde AKP ve Erdoğan, Türk halkına parmak sallıyor. Şöyle yapmayın, böyle yapmayın, şunu açıklamayın, konuşmayın. Muhacir, ensar gibi yaklaşın.

– Anlamıyor musunuz siz? Türk milleti yoruldu. Sizin hatalarınızın bedelini ödemekten yoruldu. FETÖ ile kucak kucağa devlet yönettiniz. 15 Temmuz’da Türk devletini, Türk milleti sokaktan topladı, yoruldu. Terör örgütü ile İmralı’da Anayasa yazdınız. Bedelini 744 şehit vererek, kendi ilçelerimizi geri almak zorunda kalarak ödedik, yoruldu.

“Yolunuz yol değil. Erdoğan”

– Yolunuz yol değil. Erdoğan, biz sığınmacıları Türkiye’de tutarak Avrupa Birliği’nin güvenliğini sağlıyoruz diyor. Evet, Türkiye ve Türk halkı Avrupa Birliği halklarının sahip olduğu huzurun bedelini ödüyor. Bu durumdan AK Parti, Türk halkını suçlayarak kurtulamaz. AKP’nin Orta Doğu ve kontrolsüz göç politikaları yanlıştır. Biz bu yanlışı anlatmaya devam edeceğiz.

– İslam dininin ve tarihinin ölçüleri içerisinde gerçek muhacir 350 bin Müslüman Türk’tü Bulgaristan’dan gelen. Türk ekonomisinin durumu kötü diye Erdoğan o zaman karşı çıkmıştı. Şimdi, Türk ekonomisinin durumu mükemmel mi ki 13 milyon insanı Türkiye’ye soktunuz.

– Afgan ordusu girdi bu ülkeye. IŞİD’li teröristler girdi. El-Kaideci ruh hastaları girdi. Uyuşturucu kaçak kaçakçıları girdi. Bir kısmına vatandaşlık verdiniz. Biz de bunları eleştirince ırkçı yabancı düşmanı olacağız öyle mi? Güleriz buna.

– Erdoğan, sığınmacılara saldıranın elini kırarız diyor. Sığınmacılara hiçbir vatandaşımız saldırmamalı. Biz de zaten ilk günden beri bunu söylüyoruz ve son olaylarda da bütün Zafer Partisi Teşkilatları bulundukları illerde Valilik ve Emniyet güçleriyle sürekli iletişim içerisinde bulunarak, öte yandan Genel Merkezden giden heyetlerimizin yapmış olduğu temaslarla halkı yatıştırmak için çaba sarf ederek, benim yapmış olduğum çağrılarla konunun hukuk içinde çözüleceğini anlatarak bu krizin sıkıntısız mümkün olduğunca yönetilmesine katkı sağladık.

– Ama şimdi ben Sayın Erdoğan’dan aynı tepkiyi İbrahim Oktugan’ın katilini de göstermesini istiyorum. İbrahim Oktugan kim? 17 yaşında bir Iraklı lise öğrencisi tarafından öldürülen okulun müdürü. Ailesini aradınız mı Sayın Erdoğan? Başsağlığı dilediniz mi?

– Türk milletinin refahı ve sığınmacıların, kaçakların vatanlarına dönmesi konusunda fikri ve fiziki mesai harcamış birisiyim. Bu işi çözeceğiz. Öfkenizi sokağa değil öfkenizi sandığa götürü. Bu işi demokrasi içerisinde, hukuk devleti içerisinde, uluslararası hukuk içerisinde çözeceğiz ve bu insanları vatanlarına, Türk devletine ve Türk milletine yakışır şekilde yollayacağız.

– Sakın sizlere vurun kırın diyenlere inanmayın. Tekrar ediyorum. Sakın size vurun kırın diyenlere inanmayın. Vurun kırın diyenler ya çok öfkeli ama stratejik anlamda değerlendirme yapamayacak insanlardır. Ya da vurun kırın diyenler provokatörlerdir, ajanlardır.

Ümit Özdağ: 2040 yılında Suriyeli sayısı 21 milyona ulaşacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.