1. Haberler
  2. İzmir
  3. Ukrayna ile İzmir arasında iş birliği köprüsü

Ukrayna ile İzmir arasında iş birliği köprüsü

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. İzmir’in kardeş kenti Çernivtsi ile yapılabilecek iş birliklerinin değerlendirildiği görüşmede, kültürel ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına atılacak adımlar masaya yatırıldı.

Ziyarete Ukrayna Başkonsolosu Roman Nedilskyi’nin eşi Liudmyla Nedilska, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay ve belediye bürokratları da katıldı. Görüşmenin ana gündem maddesi, iki şehir arasındaki iş birliklerinin nasıl genişletileceği üzerineydi.

Başkan Tugay: “İzmir Türkiye’nin en önemli ticaret şehirlerinden biri”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kardeş şehir ilişkilerinin önemine vurgu yaparak, İzmir’in tarih boyunca çok kültürlü yapısıyla ön planda olduğunu dile getirdi. Tugay, “İzmir tarihsel olarak çok kültürlü bir şehir. Her zaman farklı kültürlerden insanlar burada yaşadı. Barış içinde, uyumla yaşamayı başardı. İzmir’in bu karakterini korumasını önemsiyoruz. İzmir’de yaşayan yabancı topluluklarla iletişim içinde olmaya önem veriyoruz. Bizden isteğiniz olduğunda elimizden geleni yapmak için her zaman hazır olacağız” ifadelerini kullandı. Ayrıca iki şehir arasındaki kültürel ve ticari iş birliği olanaklarına değinen Tugay, “İzmir, Türkiye’nin en önemli ticaret şehirlerinden birisi. Birçok limanı var, bu bölge aynı zamanda tarım havzası. Ürün çeşitliliği fazla. Bu, iki şehir arasında bir fırsat olabilir” şeklinde konuştu.

Ukrayna ile İzmir arasında iş birliği köprüsü 1

Baş Konsolos Nedilskyi: “İzmir’i çok seviyoruz, potansiyel çok büyük”

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi ise İzmir ile kurulan kardeş şehir ilişkilerinin meyvelerini vermeye başladığını belirterek, “Geçen yıl İzmir ile Çernivtsi arasında kardeş şehir anlaşması imzaladık. Gerçekten dostluğumuza ivme kazandırdık, çok mutluyuz. Anlaşmadan sonra somut olan sonuçlar görüyoruz artık. Hem ekonomik hem kültürel projelerde iş birliğine hazırız” dedi. Nedilskyi, İzmir’in liderliğinde şehrin daha fazla gelişeceğine inandıklarını vurgulayarak, “Sizin liderliğinizle İzmir daha fazla gelişecek. İzmir’i çok seviyoruz. Çernivtsi ile İzmir arasındaki potansiyel çok büyük” ifadelerini kullandı.

Ukrayna ile İzmir arasında iş birliği köprüsü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.