1. Haberler
  2. Gündem
  3. TUSAŞ Saldırısı Sonrası İletişim Başkanı Altun’dan Açıklama

TUSAŞ Saldırısı Sonrası İletişim Başkanı Altun’dan Açıklama

featured
service

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Saldırının ardından başlatılan soruşturmanın ilgili kurumlarca titizlikle sürdürüldüğünü belirten İletişim Başkanı Altun, sosyal medya ve medya organlarının sorumluluğuna dikkat çekti. Altun, “Sosyal medya platformlarının, terör propagandasına zemin hazırlayan içeriklere kesinlikle izin vermemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz” ifadelerini kullandı.

“Yalnızca resmî kaynaklardan yapılan bilgilendirmelere itibar edilmeli”

Altun, medyanın da bu süreçte terörle ilgili haberleri dikkatle vermesi gerektiğini vurgulayarak, toplumun doğru bilgilendirilmesinin ve terör propagandasına karşı duyarlı olunması gerektiğini ifade etti. Altun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Sosyal medya platformlarının, terör propagandasına zemin hazırlayan içeriklere kesinlikle izin vermemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu platformların, toplumun huzurunu ve güvenliğini korumak adına daha sorumlu bir yaklaşım sergilemesi önemlidir. Aynı şekilde, medyanın da terörle ilgili haberlerini dikkatli bir şekilde yaparak toplumun doğru bilgilendirilmesini sağlaması ve terör propagandasına karşı duyarlı olması gerekmektedir. Bu sorumluluk bilinci, terörün yayılmasını engellemede kritik bir rol oynayacaktır. Tüm benzeri süreçlerde olduğu gibi bu süreçte de vatandaşlarımızın dezenformasyon faaliyetlerine karşı duyarlı olmalarını, yalnızca resmî kaynaklardan yapılan bilgilendirmelere itibar etmelerini önemle rica ediyoruz. Ülkemize yönelik terör tehdidi sona erene kadar, sınırlarımız içinde ve dışında mücadelemiz kesintisiz devam edecektir.”

TUSAŞ Saldırısı Sonrası İletişim Başkanı Altun’dan Açıklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.