1. Haberler
  2. Yerel
  3. Türkiye’ye Örnek Olacak! Eskişehir’de Başlıyor

Türkiye’ye Örnek Olacak! Eskişehir’de Başlıyor

featured
service

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası arasında, çoban ve bekçi köpeklerine yönelik önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan protokol kapsamında, kırsal ilçelerdeki köpekler sahiplendirilerek, mikroçipleme, kimliklendirme ve kuduz aşısı yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Erdinç Yuva, belediye bürokratları ve veteriner hekimlerin katılımıyla proje için imzalar atıldı. Başkan Ünlüce, “Asıl sorunun kaynağı kırsalda olduğu için bununla ilgili neler yapabiliriz konusunda çalışma yaptık ve ayakları yere sağlam basan bir protokol imzaladık.” diyerek, bu adımın sokak hayvanları konusunda geniş kapsamlı bir çözüm sürecinin parçası olduğunu söyledi.

Türkiye'ye Örnek Olacak! Eskişehir'de Başlıyor 1

Sivrihisar Pilot Bölge Olarak Seçildi

Küçükbaş hayvancılığın yoğun olduğu Sivrihisar ilçesi, protokol kapsamındaki çalışmaların ilk adresi olacak. Çoban ve bekçi köpeklerinin hızlı bir şekilde kayıt altına alınacağı bu bölgede, sahiplendirme, mikroçipleme, kimliklendirme ve kuduz aşısı çalışmaları yürütülecek. Süreç tamamlandığında, diğer kırsal ilçelerde de benzer uygulamalara başlanacak.

Erdinç Yuva, imzalanan protokolün önemine değinerek, “Çoban ve bekçi köpeklerinin sahiplendirilerek, mikroçipleme yapılması, kimliklendirilmesi ve kuduz aşısı yapılması çalışmalarını içeren bu protokol Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Sokak hayvanları sorununu çözmek istiyorsak kırsalı çözmemiz lazım. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye sürecin en başından itibaren bize destek olduğu için sonsuz teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Sokak hayvanlarına yönelik daha geniş kapsamlı projelerin de yolda olduğunun sinyallerini veren Başkan Ünlüce, ihale süreci tamamlanan Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımına başlanacağını duyurdu. Ayrıca, merkezin yanında oluşturulacak “Doğal Yaşam Alanı” ile hayvanların daha iyi koşullarda rehabilite edileceğini ifade etti.

Türkiye’ye Örnek Olacak! Eskişehir’de Başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.