1. Haberler
  2. Spor
  3. Türkiye, UEFA Uluslar Ligi’nde Karadağ’ı Mağlup Ederek Liderliğini Sürdürdü

Türkiye, UEFA Uluslar Ligi’nde Karadağ’ı Mağlup Ederek Liderliğini Sürdürdü

featured
service

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki üçüncü maçında Karadağ’ı 1-0 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti ve grup liderliğini sürdürdü. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan mücadelede galibiyeti getiren gol, 69. dakikada İrfan Can Kahveci’den geldi.

Karşılaşmanın ilk yarısında net pozisyonlar bulan millilerimiz, Karadağ savunmasını geçmekte zorlandı. Maçın kırılma anı, 69. dakikada geldi. Kenan Yıldız’ın şutunun direkten dönmesi sonrasında, topu iyi takip eden İrfan Can Kahveci, düzgün bir vuruşla ağları havalandırarak Türkiye’yi 1-0 öne geçirdi.

Türkiye, UEFA Uluslar Ligi’nde Karadağ’ı Mağlup Ederek Liderliğini Sürdürdü 1

Bu galibiyetle puanını 7’ye çıkaran A Millî Takımımız, Galler ile arasındaki puan farkını 2’ye yükselterek liderlik koltuğunda kalmaya devam etti. Gruptaki diğer maçta ise Galler ile İzlanda 2-2 berabere kalarak puanları paylaştı. Millilerimiz, gruptaki ilk maçında deplasmanda Galler ile golsüz berabere kalmış, ardından İzmir’de oynanan karşılaşmada İzlanda’yı 3-1 yenmişti. Karadağ ise İzlanda’ya 2-0, Galler’e ise 2-1 mağlup olmuştu.

Samsun’da Coşkulu Destek

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’ndaki mücadeleyi 33 bini aşkın taraftar coşkuyla takip etti. Maç öncesinde tribünlerde dev Türk bayrakları açıldı ve stadyumdaki tüm seyircilere Türk bayrağı dağıtıldı. Milli futbolcular maç öncesi ve sonrası taraftarların alkışlarıyla karşılandı.

Türkiye, UEFA Uluslar Ligi’nde Karadağ’ı Mağlup Ederek Liderliğini Sürdürdü 2

A Millî Takımımız, bu galibiyetle Karadağ karşısındaki üstünlüğünü sürdürdü. İki ülke A Millî Takımları arasında oynanan 5 maçtan 3’ünü Türkiye kazanırken, 2 maç berabere sonuçlandı. Karadağ henüz galibiyet elde edemedi.

Tarihimizdeki 247. galibiyeti elde eden millilerimiz, toplamda 634 maçta 247 galibiyet, 149 beraberlik ve 238 yenilgi yaşadı. Ay-Yıldızlı ekip, bugüne kadar 865 gol atarken, 906 gol yedi.

Bir Sonraki Maç İzlanda Deplasmanında

A Millî Takımımız, gruptaki dördüncü maçını 14 Ekim’de deplasmanda İzlanda ile oynayacak. Aynı gün Karadağ ise Galler ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Türkiye, UEFA Uluslar Ligi’nde Karadağ’ı Mağlup Ederek Liderliğini Sürdürdü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.