1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Türkiye Siber Vatan Programı Ankara’da Başlıyor

Türkiye Siber Vatan Programı Ankara’da Başlıyor

featured
service

Ankara Kalkınma Ajansı, Gazi Üniversitesi iş birliğiyle “Türkiye Siber Vatan Programı”nın 2025 dönemi çalışmalarını başlatıyor. Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacını karşılamayı hedefleyen program, üniversite öğrencilerine yönelik kapsamlı eğitim ve yetenek geliştirme fırsatları sunacak.

Siber güvenlik alanında farkındalık yaratmak ve potansiyel yetenekleri keşfetmek amacıyla düzenlenen programa, Ankara’da öğrenim gören tüm üniversite öğrencileri başvurabilecek. Bölüm sınırlaması olmaksızın dijital teknolojilere ilgi duyan ve bilgi işlem alanında kendini geliştirmek isteyen öğrenciler, 10 Kasım 2024 tarihine kadar programa başvurabilecek.

40 öğrenci ileri düzey eğitimlerden geçecek

Başvuruların ardından değerlendirme süreci başlayacak ve seçilen öğrenciler, Hackviser Platformu üzerinden çevrimiçi eğitimlere katılacak. Linux ve ağ eğitimi gibi temel görevleri başarıyla tamamlayanlar, yüz yüze eğitim almaya hak kazanacak. Başarılı olan 40 öğrenci, beyaz şapkalı hacker (CEH), web güvenliği ve tersine mühendislik gibi ileri düzey eğitimlerden geçecek.

Program kapsamında yapılacak eğitimler, Gazi Üniversitesi‘nde beşer günlük sürelerle düzenlenecek. Ayrıca, seçilen öğrenciler Siber Vatan Bootcamp’te 10 günlük derinlemesine teknik eğitimlere katılarak senaryo bazlı tatbikatlar ve yarışmalarla siber güvenlik yeteneklerini geliştirme fırsatı bulacak.

Detaylı bilgiye ve başvuru formuna https://www.sibervatan.org adresinden ulaşılabilir.

Türkiye Siber Vatan Programı Ankara’da Başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.