1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye Kart Yıl Sonuna Kadar 18 İlde Geçerli Olacak

Türkiye Kart Yıl Sonuna Kadar 18 İlde Geçerli Olacak

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Türkiye Kart’ın pilot uygulama olarak Konya, Kayseri, Gümüşhane, Yozgat ve İstanbul Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro hattında devreye alındığını ve bu illerde vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Uraloğlu, “2024 yılının sonuna kadar Türkiye Kart sistemini toplamda 18 ilde hizmete almayı hedefliyoruz.” dedi.

Türkiye Kart’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın koordinasyonunda PTT tarafından yürütülen bir proje olduğunu belirten Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin 81 ilindeki toplu taşıma kartlarını tek bir kartta toplayacak olan Türkiye Kart Projemiz ile her şehirde farklı kart karmaşasına son vererek Edirne’den Kars’a Türkiye’nin dört bir yanında tek bir toplu taşıma kartı geçerli olacak.”

Hedef 18 İlde Hizmete Sunmak

Uraloğlu, Türkiye Kart’ın yıl sonuna kadar İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray, İzmir’de İzban başta olmak üzere Rize, Kocaeli, Aksaray, Tokat, Karabük, Uşak, Kahramanmaraş, Nevşehir, Kilis, Çorum ve Gaziantep’te de kullanıma açılacağını duyurdu. Türkiye Kart uygulamasının yaygınlaşması için belediyelerle işbirliği yapıldığını ifade eden Uraloğlu, “Yıl sonuna kadar sisteme dahil olan il sayısını 18’e çıkartmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

5 Pilot İlde 47 Bin Türkiye Kart Satıldı, 118 Bin Seyahat Yapıldı

Uygulamanın faaliyette olduğu 5 ilde kısa sürede 47 bin 265 Türkiye Kart satışı yapıldığını belirten Bakan Uraloğlu, “Hizmete aldığımız 5 pilot ilde kısa sürede 47 bin 265 kişiye Türkiye Kart satışı gerçekleşti. Türkiye Kart ile toplamda 118 bin 273 seyahat gerçekleştirildi.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Kart, PTT İş Yerlerinde Satışta

Türkiye Kart almak isteyen vatandaşların PTT iş yerlerinden kartları temin edebileceğini belirten Uraloğlu, projenin vatandaşlar için cüzi bir ücretle sunulduğunu ifade ederek, “PTT işyerlerinden Türkiye Kart almak isteyen vatandaşlarımız Şemasız Türkiye Kart için 40 TL, Debit ve Prepaid Türkiye Kartlar için ise 60 TL gibi sembolik bir rakam ödeyecek.” dedi. Ayrıca, engelli, şehit yakını, gazi ve 65 yaş üstü gibi imtiyazlı gruplara yönelik kartlar için de çalışmaların sürdüğünü kaydetti ve bu konuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile işbirliği yapıldığını bildirdi.

Türkiye Kart Yıl Sonuna Kadar 18 İlde Geçerli Olacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.