1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye ile Arnavutluk arasında 4 iş birliği anlaşması

Türkiye ile Arnavutluk arasında 4 iş birliği anlaşması

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın düzenlediği ortak basın toplantısı öncesinde, Türkiye ve Arnavutluk arasında iş birliklerini kapsayan dört anlaşmaya imza atıldı.

İki ülke arasında stratejik ortaklığın derinleştirilmesine yönelik iş birliğini güçlendiren “Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Kurulmasıyla Tesis Edilen Stratejik Ortaklığın Derinleştirilmesi Konusunda Ortak Bildiri”, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Rama tarafından imzalandı.

Tarım ve kırsal kalkınma alanında da iş birliği adımları atıldı. Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ile Arnavutluk Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı arasında “Devlet Destekli Tarım Sigortaları Alanında İşbirliği Konusunda Niyet Beyanı”, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Arnavutluk Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Anila Denaj tarafından imza altına alındı.

Ayrıca iki ülke arasında iletişim alanında iş birliğini güçlendirmek amacıyla “Halkla İlişkiler ve İletişim Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı”, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ve Arnavutluk Medya ve Enformasyon Ajansı Genel Müdürü Alteo Hysi tarafından imzalandı.

Eğitim alanında ise İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Arnavutluk’ta akademik şube ve programlar açmasına ilişkin protokol Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Arnavutluk Eğitim ve Spor Bakanı Ogerta Manastirliu tarafından imzalandı.

Türkiye ile Arnavutluk arasında 4 iş birliği anlaşması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.