1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Türk Kızılay’dan Depremden Etkilenen Çiftçilere 70.8 Milyon Lira Destek

Türk Kızılay’dan Depremden Etkilenen Çiftçilere 70.8 Milyon Lira Destek

featured
service

Türk Kızılay, deprem bölgesinde tarım ve hayvancılığı yeniden canlandırmak amacıyla başlattığı Çiftçi Destek Programı’nın ilk fazını tamamladı. Bu kapsamda, depremden en çok etkilenen 6 ilde üretim araçları zarar gören 2 bin 797 çiftçiye 70 milyon 870 bin lira ödeme yapıldı.

Türk Kızılay’dan Depremden Etkilenen Çiftçilere 70.8 Milyon Lira Destek 1

Programın ilk aşaması, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Osmaniye illerinde, tarım ve hayvancılık faaliyetlerine devam edebilmek için desteğe ihtiyaç duyan küçük üreticilere yönelik gerçekleştirildi. Türk Kızılay, İl Tarım Müdürlükleri ile iş birliği yaparak Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) veya Hayvan Kayıt Sistemi’ne (Türkvet) kayıtlı çiftçileri belirledi. Destek miktarı, ekim yapılan alanlar ya da hayvan sayısı gibi kriterlere dayanarak belirlendi.

Programa göre, Kahramanmaraş’ta 538, Hatay’da 439, Malatya’da 388, Adıyaman’da 591, Gaziantep’te 455 ve Osmaniye’de 386 çiftçi destekten faydalandı. Kızılay, programın ikinci faz ödemelerini ise Kasım ayında yaparak, toplamda 141 milyon 740 bin liralık desteğe ulaşmayı hedefliyor.

Türk Kızılay’dan Depremden Etkilenen Çiftçilere 70.8 Milyon Lira Destek 2

6 Şubat depremlerini takiben hayata geçirdiği program kapsamında 2023 yılında ise 860 çiftçiye toplamda 24 milyon 761 bin lira nakit desteği sağlayan Türk Kızılay, deprem bölgesinde tarım ve hayvancılığa dayalı üretimi canlandırmak amacıyla çalışmayı sürdürüyor. 

Türk Kızılay’dan Depremden Etkilenen Çiftçilere 70.8 Milyon Lira Destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.