1. Haberler
  2. Gündem
  3. TKP: “Türkiye’yi Hem Yoksul Hem Güvensiz Hale Getirdiler”

TKP: “Türkiye’yi Hem Yoksul Hem Güvensiz Hale Getirdiler”

featured
service

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş) tesislerine yönelik saldırının ardından Türkiye Komünist Partisi (TKP), sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı. Açıklamada, AKP hükümetinin izlediği politikaların ülkeyi “kırılgan ve güvenliksiz” hale getirdiği ifade edildi.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş) tesislerine yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesiyle iki saldırgan etkisiz hale getirildi. Ancak saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 3’ü ağır olmak üzere toplam 14 kişi yaralandı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) de saldırıya ilişkin sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı. Açıklamada, hükümetin izlediği dış politikadaki çelişkilere dikkat çekilirken, “Bu zihniyet ve holdingler-tarikatlar düzeni Türkiye’yi hem yoksul hem kırılgan ve güvenliksiz hale getirmiştir.” ifadelerine yer verildi.

“Yurttaşlarımız bu kirli ve kanlı tabloya karşı ayağa kalkmalıdır”

TKP tarafından yapılan paylaşımın tamamı şu şekilde, “Bir kez daha başımız sağolsun. Ankara’daki saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Faillerin kimliği ve üye oldukları örgüt belli olsun ya da olmasın, saldırının hangi amaçla gerçekleştirildiğine ilişkin erken değerlendirmelerden uzak durulmalıdır. Bununla birlikte, açıkça ifade etmemiz gerekenler var: Ülkemiz bir yandan Filistin ile dayanışan bir yandan İsrail ile işbirliği yapan; bir yandan Esad’a el uzatır gibi yapıp diğer yandan Suriye’nin içinde cihatçı bir ordu kuran; bir yandan ABD’ye atıp tutup diğer yandan NATO’da büyük roller kapmaya çalışan bir zihniyet tarafından yönetilmektedir. Bu zihniyet ve holdingler-tarikatlar düzeni Türkiye’yi hem yoksul hem kırılgan ve güvenliksiz hale getirmiştir. Yurttaşlarımız artık bu kirli ve kanlı tabloya karşı ayağa kalkmalıdır.”

TKP: “Türkiye’yi Hem Yoksul Hem Güvensiz Hale Getirdiler”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.