1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ticaret Bakanlığı, KOOP-DES 2024 Yılı İkinci Çağrı Desteklerini Açıkladı

Ticaret Bakanlığı, KOOP-DES 2024 Yılı İkinci Çağrı Desteklerini Açıkladı

featured
service

Ticaret Bakanlığı, Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında 2024 yılı için ikinci çağrı desteklerini duyurdu. Bakanlık, kooperatiflerin sunmuş olduğu projeler, üretim ve istihdam katkıları, faaliyet gösterdikleri sektörler ve bulundukları iller gibi kriterler dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda toplam 34 ilde 63 kooperatifin projesine hibe desteği sağlamak için uygun görüldüğünü açıkladı.

Bu dönemde desteklenen projeler ise makine ve ekipman alımı ile nitelikli personel istihdamı konularında yoğunlaştı. Projelere verilen toplam hibe tutarı ise 13 milyon 70 TL olarak belirlendi. Böylece, 2024 yılı genelinde 55 ildeki 147 kooperatifin 166 projesi için toplamda 34 milyon 124 TL tutarında hibe desteği sağlanmış olacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“Ticaret Bakanlığımızca hayata geçirilen Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) çerçevesinde; kooperatiflerin sunmuş oldukları projeleri, üretim ve istihdam katkıları, faaliyet gösterdikleri sektör, bulundukları iller, kooperatiflerin durumu gibi kriterler dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler neticesinde uygun görülen başvurulara yönelik olarak hibe destekleri sağlanmaktadır.

Bu kapsamda, 2024 yılı ikinci çağrı döneminde kooperatiflerimize sunulan projelerin değerlendirilmesi sonucunda; 34 ilimizden 63 kooperatifin makine ve ekipman alımı ile nitelikli personel istihdamı konularındaki 69 projesine hibe desteği verilmesi uygun görülmüştür. Projelerin toplam tutarı 17.686.102 TL olup Bakanlığımızca sağlanmasına karar verilen toplam hibe tutarı ise 13.619.070 TL’dir.

Bu sayede, Bakanlığımızca 2024 yılı genelinde; 55 ilimizdeki 147 kooperatifin 166 projesi için toplam 34.204.124 TL tutarında hibe desteği sağlanmış olmaktadır.”

Ticaret Bakanlığı, KOOP-DES 2024 Yılı İkinci Çağrı Desteklerini Açıkladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.