1. Haberler
  2. Spor
  3. Taçsız Kral Metin Oktay, Vefatının 33. Yılında Anıldı

Taçsız Kral Metin Oktay, Vefatının 33. Yılında Anıldı

featured
service

Türk futbolunun ve Galatasaray’ın unutulmaz efsanesi, “Taçsız Kral” lakaplı Metin Oktay, vefatının 33. yılında Topkapı Kozlu Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Törene, Galatasaray Spor Kulübü’nün üst düzey yöneticileri, Metin Oktay’ın aile üyeleri ve sevenleri katıldı.

Anma törenine Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, Başkan Yardımcısı Niyazi Yelkencioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Bora Bahçetepe ve Timur Kuban ile 1905 GSYİAD Başkanı Hakan Sarıöz de katıldı.

Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, Oktay’la yaşadığı bir anıyı paylaşarak şunları söyledi: “Kendisiyle tanışma onuruna sahip oldum. Beraber maça gittik. Elimden tuttu, maça götürdü. Vefat ettiğinde 1991 yılıydı. Çok erken bir yaşta, 55 yaşında vefat etti. Herkes gibi ben de perişan oldum. Galatasaray bugün en büyük taraftar kitlesine sahipse Metin Oktay Ağabeyimiz ve onun gibi Türk futboluna hizmet etmiş büyüklerimizin etkisi var. Florya’daki tesislerimizin adı Metin Oktay. Kemerburgaz’a taşıyoruz. O da Metin Oktay. Kurucu Başkanımız Ali Sami Yen’den sonra en büyük sembolümüz Metin Oktay’dır. Bugün bir kez daha ruhuna Fatiha okuduk. Şimdi onun bıraktığı yerden başarı çıtasını yukarı taşımaya devam ediyoruz.”

Transfer Tartışmalarına Yanıt

Törende basın mensuplarının transfer süreciyle ilgili sorularını da yanıtlayan Metin Öztürk, Galatasaray’ın transfer politikasına yönelik eleştirilere şu sözlerle karşılık verdi:

“Biliyorsunuz Süper Lig’de 19 takım var. Bugün 19 takım için de son gün. Niye Galatasaray bu kadar projektörlerin altında gerçekten bilmiyorum. Çünkü geçen sene bu takım şampiyon olduktan sonra bir ya da iki oyuncuya ihtiyacımız var denebilirdi. Dünyanın en önemli üç santrforundan biri gelmiş; ama daha deniyor. Dahanın hesabının ne olduğunu bilmiyorum. Hatırlayın, bir Icardimiz var ve bizim için kral! Metin Oktay Ağabeyimiz o gün nasıl kralsa bugün de takımımız için böyle. Arkasından Batshuayi geldi. İkinci santrfor olarak geldi ama birinci forvet gibi etkili. Geçen sene gördük. Her maça katkı sağladı. Dünyanın en önemli üç santrforundan biri geldi. Geçen sene Kopenhag’da bize sahayı dar eden oyuncu geldi. Beş tane çok kıymetli transfer yaptık. Kerem Aktürkoğlu hariç ayrılanlar geçen sene 11’de fırsat bulamayan yine çok kıymetli oyuncularımızdı.”

Öztürk, beş yeni transferin yetersiz görülmesine anlam veremediğini ifade ederek, Okan Buruk ve scout ekibinin belirlediği plan doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti. Ayrıca, Galatasaray’ın geleceğini riske atacak “şov transferlerden” uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Öztürk, “Bu yönetim 3. yılına giriyor. Rakibimiz 11 senede şampiyon olamazken, iki senede iki kez şampiyon olmuşuz. Gerçek Galatasaray taraftarı biliyor ki Okan Hocamız, ekibi, Dursun Özbek Başkanımız ve bu ekip tek şeye odaklandı: 25. şampiyonluk ve beşinci yıldız. Onun için sene sonunda göreceksiniz. Başkaları o çakma 5. yıldızdan utanırken biz gerçek 5. yıldız ile taraftarımızla kucaklaşacağız.” dedi.

Taçsız Kral Metin Oktay, Vefatının 33. Yılında Anıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.