1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Suudi müteahhitler yol ve geri dönüşüm projeleri için Türk müteahhitlerle buluştu 

Suudi müteahhitler yol ve geri dönüşüm projeleri için Türk müteahhitlerle buluştu 

featured
service

Suudi Arabistan, dünyanın en büyük inşaat pazarı olma yolunda ilerlerken, kamu ve özel sektör temsilcileri, yol, atık yönetimi ve geri dönüşüm projeleri için Türk müteahhitlerle buluştu. Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) düzenlediği ‘Türkiye-Suudi Arabistan İnşaat Forumu’nda, 35 Türk müteahhitlik firması, işbirliği amacıyla 23 Suudi firma temsilcisiyle ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Forumun kapanışında, Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed bin Abdullah Al-Hogail, Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, TMB Başkanı Erdal Eren ve Suudi Müteahhitler İdaresi Başkanı Zakariya Al-Abdulqader konuşmalar yaptı. Suudi yetkililer, yol ve geri dönüşüm projelerine önümüzdeki 5 yılda 60,5 milyar dolar, toplam inşaat projelerine ise 281 milyar dolar bütçe ayırmayı planladıklarını belirtti. Vizyon 2030 kapsamında ise Neom, Kral Salman Enerji Parkı gibi mega projelere 1,2 trilyon dolar bütçe ayrılacak.

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed bin Abdullah Al-Hogail, Türk firmalarını Vizyon 2030 projelerine davet ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğini vurguladı. Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu ise forumun, işbirliğini ve iki ülke arasındaki ticareti ileri taşıyacağını belirtti.

TMB Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitlerin, Suudi Arabistan’da bugüne kadar 27,8 milyar dolar değerinde 402 proje üstlendiğini ve bu pazarda daha fazla rol almak istediklerini ifade etti. Forumda yaklaşık 49 potansiyel işbirliğinin görüşüldüğünü belirten Suudi Müteahhitler Otoritesi Başkanı Zakariya Al-Abdulqader, işbirliğinin gelecekte somut sonuçlar vereceğini söyledi.

Suudi müteahhitler yol ve geri dönüşüm projeleri için Türk müteahhitlerle buluştu 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.