1. Haberler
  2. Gündem
  3. Suriye’nin Kuzeyi’nde yaşanan gelişmeler… Özdağ: Asıl sebep PYD…

Suriye’nin Kuzeyi’nde yaşanan gelişmeler… Özdağ: Asıl sebep PYD…

featured
service

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suriye’nin kuzeyinde Türk ordusunun kontrolündeki bölgelerde yaşanan olaylar ve Türkiye’deki gelişmelerle açıklamalarda bulundu. Özdağ, olayların kaynağının Kayseri’de yaşanan olaylar olmadığını, Türkiye ile Esad rejimi arasındaki görüşmeler ve ticaretin başladığını, bu duruma Rusya’nın da destek verdiğini belirtti. Özdağ, “Asıl sebep Türkiye’nin rejim ile yapmaya başladığı görüşmelerin önünü kesmek ve PYD devleti projesini devam ettirmektir. Bölge her türlü provokasyona açıktır.” diye konuştu.

Özdağ, açıklamasında şunları söyledi:

“Suriye’nin kuzeyinde Türk ordusunun kontrolündeki bölgelerde başlayan olayların sebebi Kayseri de yaşanan olay değildir. Olayların sebebi Türkiye ve Esad arasında başlayan görüşme ve ticaret ve buna Rusya’yanin da destek vermesidir. Geçen hafta El bab’ı Halep’e bağlayan yol üzerinde rejim görüşmeler ve anlaşmalar sounucu ticaret ve ulaşın amaçlı açılan Ebu El Sendin kapısının açılması ve rejim ile başlayan ticaret ÖSO ve yerel halk son derece rahatsız oldu”

Açıklamasında, olayların nasıl geliştiğine dair detaylar veren Özdağ, “Aşağıdaki videoda bir ÖSO mensubunu Azez’de Türk tırına ateş ederken görüyorsunuz. Ancak ÖSO’nun büyük kısmı TSK’nın yanında yer aldı ve bugün Türk birliklerine saldıranlara ateş açtı. Sonrasında Azez yerel meclisi de Azez Halep arasındaki yolu açmak için girişimde bulundu. Bu durum kuzey kesimdeki yabancı güçleri ve son derece rahatsız etmeye ve halkı provoke etmeye başlamasına sebep oldu.” dedi.

Özdağ, olayların esas sebebinin Türkiye’nin rejim ile yapmaya başladığı görüşmelerin önünü kesmek ve PYD devleti projesini devam ettirmek olduğunu vurguladı. Özdağ, “Bölge her türlü provokasyona açıktır. Bu akşam üstü Kilis Öncüpinar sınır karşısındaki Es Selam’e kapsini geçer geçmez Sucu kapısında halk Sucu. Meydanında olayları protesto ederken kimin açtığı belli olmayan yerlerden açılan ateş sonucu ilk belirlemelere göre iki kişinin ölmesi ve yaralıların olması bunun somut örneğidir. Keza Afrin’de durum daha da kötü. Bana gelen bilgilere göre güvenlik güçlerimiz Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye saldıran çete bozuntularına gereken her türlü cevabı veriyor ve vermeye de devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de Suriyeli sığınmacılarla ilgili gelişmelere de değinen Özdağ, “Ordumuz Suriye’nin kuzeyinde bir provokasyon ile karşı karşıya iken Türkiye’de sokaklarda Suriyeli sığınmacı sorununu öfke ve kin ile sözde çözmeye çalışmak ülkemize yapılan büyük bir kötülük olacaktır. Bugün Kayseri’de, Hatay’da, Kilis’te, Konya’da sokakta olan veya olmaya hazırlanan bütün vatansever yurttaşlarımıza sesleniyorum. Yaptığınız 13 milyon sığınmacı/kaçağın geri dönmesini sağlamayacak, aksine onları mağdur gösterecektir.” dedi.

Özdağ, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “u insanların yurtlarına dönmesini istiyorsanız 8/9 Ağustos’ta kalkın Çanakkale’ye gelin. Başınızı 8 Ağustos gecesi şehitlerin kalp atışlarını duyabileceğiniz o mübarek topraklara koyarak geçirin. 9 Ağustos sabahı yüzbinlerce insan işgale karşı yürüyelim. Şu anda Suriye’nin kuzeyinde saldırıya uğrayan Türk askerine ancak böyle yardım edebilirsiniz.” dedi.

Ayrıca Özdağ, hükümete olayların yatışmasını hızlandırmak amacıyla belirli illerde sokağa çıkma yasağı ilan etmesi çağrısında bulundu. “Öte yandan hükümet olayların yatışmasını hızlandırmak amacı ile Olay çıkan ve çıkması muhtemel illerde saat 22.00-05.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etmelidir.” dedi

Suriye’nin Kuzeyi’nde yaşanan gelişmeler… Özdağ: Asıl sebep PYD…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.