1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Sivil Havacılık Öğrencilerinden Kadına Şiddete Karşı Güçlü Mesaj

Sivil Havacılık Öğrencilerinden Kadına Şiddete Karşı Güçlü Mesaj

featured
service

Toplumun kanayan yaralarından biri olan kadına şiddetle mücadele kapsamında, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu  Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri tarafından “Kadına Şiddet ve Farkındalık Semineri” düzenlendi. “Kadına Şiddet ve Farkındalık Semineri” adı altında gerçekleştirilen seminerde, öğrenciler kadına yönelik yapılan her türlü fiziksel, psikolojik, cinsel şiddetle mücadelede farkındalık yaratmak için seslerini duyurdu.

Seminere katılan Mor Çatı Vakfı Gönüllüsü Hale Çelebi, öğrencilere Mor Çatı’nın kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadın hakları konusundaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çelebi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının, şiddetin önlenmesinin ve mağdurlara yönelik destek mekanizmalarının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Seminerde öğrenciler, kadına karşı şiddete tepki olarak siyah giyinerek farkındalık yaratmaya çalıştı. Etkinlikte, “Sessiz kalmak, bir sorunun parçası olmaktır. Sesimizi birleştirerek daha güçlü olabiliriz!” şeklinde yapılan çağrıyla, toplumsal duyarsızlığın önüne geçmenin ve kadına yönelik şiddete karşı ses çıkarmanın gerekliliği hatırlatıldı.

Öğrenciler, kadın hakları mücadelesinin toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, herkesin bu konuda daha fazla duyarlılık göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Sivil Havacılık Öğrencilerinden Kadına Şiddete Karşı Güçlü Mesaj
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.