1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sivas Katliamı’nda yitirdiklerimiz Ankara’da anıldı

Sivas Katliamı’nda yitirdiklerimiz Ankara’da anıldı

featured
service

Sivas Katliamının 31. yıldönümü dolayısıyla sivil toplum kuruluşları ve Çankaya Belediyesi iş birliğinde anma programı düzenlendi. Başkentliler, Dikmen Caddesi’nden başlayarak 2 Temmuz Anıt Parkı’na kadar yürüyüş yaptı ve Madımak’ta hayatını kaybeden canları türküler ve şiirlerle andı.

Yürüyüş ve Anma Programı

Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Dikmen Caddesi’nden 2 Temmuz Anıt Parkı’na kadar gerçekleştirilen yürüyüş ile başlayan anma programı, 1993 yılında yaşanan Madımak Katliamında hayatını kaybeden 33 aydın ve yazarı anmak için düzenlendi. “Unutmadık, unutmayacağız” sloganıyla gerçekleştirilen anma etkinliğine Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şubesi, Anadolu Güç Birliği Konfederasyonu, Ankara Sivas İmranlı Dernekler Federasyonu, Aşık Veysel Kültür Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi, Dem Parti, Devrim Hareketi, Dikmen Halk Der, Dikmen Halkevleri, EMEP Çankaya İlçe Örgütü, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu, ORVAK, TKP, Türkiye İşçi Partisi Çankaya İlçe Örgütü katıldı.

Sivas Katliamı'nda yitirdiklerimiz Ankara'da anıldı 1

Yitirilen Canlar Türkülerle Anıldı

Saygı duruşu ile başlayan anma programı, konuşmalar ve şiirlerle devam etti. Halk müziği sanatçıları Murat Gültekin, Onur Biçer ve Gökhan Kılıç, Madımak’ta hayatını kaybedenler için türküler seslendirdi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Semah Ekibi’nin semah gösterisi ve söylenen deyişler ile anma etkinliği devam etti. Program, Türk halk müziğinin önemli isimlerinden Erdal Erzincan ve Mercan Erzincan’ın sazları ve türkülerinin yankılarıyla son buldu.

Sivas Katliamı’nda yitirdiklerimiz Ankara’da anıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.