1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Sincan Metro İstasyonu’nda Su Baskınları Tarih Oluyor

Sincan Metro İstasyonu’nda Su Baskınları Tarih Oluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, yoğun yağışlarda su baskınlarına maruz kalan Sincan Harikalar Diyarı Metro İstasyonu için harekete geçti. ASKİ, 616 metrelik yeni bir yağmur suyu hattı inşa ederek, bölgedeki sel sorununu kalıcı bir şekilde çözmeyi hedefliyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla, istasyondaki su baskınları son bulacak.

featured
service

Sincan Yunus Emre Mahallesi Baykan Sokak’ta yer alan mevcut yağmur suyu hattının deşarj noktasındaki kod farkı nedeniyle su baskınları yaşanıyordu. ASKİ ekipleri, bu sorunu çözmek için kapsamlı bir çalışma başlattı. Mevcut hattın deşarj noktası iptal edilerek, Harikalar Diyarı Parkı’ndaki 600 milimetre çaplı yağmur suyu hattına bağlanacak 616 metrelik yeni bir hat inşa edilmesine karar verildi.

Sincan Metro İstasyonu'nda Su Baskınları Tarih Oluyor 1

ASKİ Genel Müdürü Akçay’dan Yerinde İnceleme

Bölgeye giderek incelemelerde bulunan ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, Ankara’da yağmur suyu altyapısının eski ve sorunlu olduğunu belirterek, Harikalar Diyarı Metro İstasyonu’nda her yağmur sonrası su baskını yaşandığını ve alt geçidin tamamen kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Akçay, “Arkadaşlarımızla beraber hazırladığımız projeler çerçevesinde buradaki sorunu en kısa sürede çözeceğiz” dedi.

Akçay, Ankara genelinde yağmur suyu kaynaklı sorunları çözmek için kapsamlı bir plan hazırladıklarını da duyurdu. “Bu problemler uzun süredir ertelenmiş, birikmiş sorunlar. Allah’ın izni ile tümünü çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

2014’ten bu yana aktif olarak kullanılan Harikalar Diyarı Metro İstasyonu, yoğun yağışlarda su baskınlarına sahne oluyor. 2021’den bu yana birçok kez su baskını yaşanan istasyonda, rögar temizliğine rağmen aşırı yağışlar büyük hasara neden olmuştu. Yeni hattın devreye girmesiyle birlikte, metro istasyonundaki sel sorunu kalıcı olarak çözülmüş olacak.

Sincan Metro İstasyonu’nda Su Baskınları Tarih Oluyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.