1. Haberler
  2. Gündem
  3. “Sigarada yeni fiyat geçişlerine hazır mıyız?”

“Sigarada yeni fiyat geçişlerine hazır mıyız?”

featured
service

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile tütün ürünlerindeki özel tüketim vergisi ile maktu vergi tutarları yeniden belirlenerek yürürlüğe girdi.

Buna göre; Tütün içeren sigaralar, tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, sigarillolar, sigaralar ve enfiye ve çiğnemeye mahsus tütünlerdeki veri oranı yüzde 45’ten yüzde 53,5’e yükseldi. Maktu vergi tutarı da 7,8 TL oldu.

Cumhurbaşkanı Kararı’nı sosyal medya hesabından paylaşan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar alınan kararı, “Sigarada yeni fiyat geçişlerine hazır mıyız? 8958 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile; Tütün içeren Sigaralar, Purolar, sigarillolar, Enfiye ve çiğnemeye mahsus tütünlerin ÖTV ’si %45’den %53,5’a yükseltildi. Maktu (sabit) vergi tutarı da 7,8 TL’ye çıkarıldı.” sözleriyle takipçileriyle paylaştı. Dündar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan ve yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı’nı yeni zamların habercisi olarak değerlendirdi.

"Sigarada yeni fiyat geçişlerine hazır mıyız?" 1
“Sigarada yeni fiyat geçişlerine hazır mıyız?”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.