1. Haberler
  2. Yerel
  3. Serik’e 30 Milyon TL’lik Kanalizasyon Hattı Projesi

Serik’e 30 Milyon TL’lik Kanalizasyon Hattı Projesi

featured
service

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik ilçesinde altyapı sorunlarını çözmek amacıyla 12 kilometrelik yeni kanalizasyon hattı inşaatına devam ediyor. Toplam yatırım maliyeti 30 milyon TL olan projenin 7 kilometrelik kısmı tamamlanırken, Gedik, Kadriye, Belek, Karadayı ve Boğazkent mahalleleri yeni altyapıya kavuşacak. Projenin bitirilmesiyle birlikte yıllardır bölge sakinlerinin şikayet ettiği koku, su baskını ve fosseptik tıkanmaları gibi sorunlara kalıcı çözümler getirilmesi hedefleniyor.

Serik’teki kanalizasyon hattı yapım işi tamamlandığında, uzun yıllardır mahalle sakinlerinin yaşamını zorlaştıran altyapı eksiklikleri ortadan kalkacak. Yaklaşık 7 yıldır Serik’te yaşayan Ali Yılmaz, yaşadığı sorunları dile getirerek çalışmanın önemine dikkat çekti: “Her yağmur yağdığında su baskınları ve foseptik tıkanmaları gibi ciddi sorunlar yaşıyorduk. Bu, bizim kanayan yaramızdı. ASAT’a şikayetimizi iletir iletmez hızlıca müdahale ettiler. Yeni kanalizasyon ağıyla su baskını ve koku problemi çözülecek. Başkan Muhittin Böcek ve ekibine teşekkür ederim.”

20 Yıllık Sorun Çözülüyor

Kadriye Mahallesi’nde yaşayan Hülya Hanım da yıllardır süren altyapı eksikliğinin getirdiği sıkıntılardan bahsederek, “20 yıldır altyapı eksikliği nedeniyle yoğun koku problemi yaşıyorduk. Her yağmurda foseptik çukurları taşar, pis sular evlere dolardı. Karşıdan karşıya geçmek bile zorlaşırdı. Büyükşehir’in titiz çalışmasıyla bu sorunlar nihayet sona erecek. Turizm bölgesinde olmamız, altyapının önemini daha da artırıyor” dedi.

Serik’e 30 Milyon TL’lik Kanalizasyon Hattı Projesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.