1. Haberler
  2. istanbul
  3. Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali

Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali, bu yıl üçüncü kez İstanbullularla buluşacak. 11-13 Ekim 2024 tarihleri arasında Maltepe Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek olan festival, Alevi-Bektaşi kültürünün önemli unsurlarını sanat ve etkinliklerle harmanlayarak, her yaştan katılımcıya zengin bir program sunacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da ikinci gününde katılacağı festival, İstanbullulara kültürel bir şölen yaşatacak.

Usta Sanatçılar ve Zengin Etkinlikler

Festival boyunca Selda Bağcan, Edip Akbayram, Mazlum Çimen, İlkay Akkaya, Muharrem Temiz & Cengiz Özkan gibi Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının sahne alacağı etkinlikte, katılımcılar Alevi-Bektaşi müziğinin en güçlü icralarıyla buluşacak. Toplamda 24 usta sanatçının şarkı ve türküleriyle renklendireceği etkinlik, aynı zamanda genç müzisyenlere de sahne şansı tanıyacak.

Konserlerin yanı sıra festivalde paneller, semah gösterileri, atölye çalışmaları ve çocuk etkinlikleri düzenlenecek. Haydar Taştan, Derya Deniz Pekkıyıcı ve Okan Ulusoy’un fotoğraflarından oluşan “Aşk-ı Hakikat” sergisi de festival alanında ziyaretçilerini ağırlayacak. Ayrıca bu yıl ilk kez 20 yayınevi de stantlarıyla alanda yer alarak festivalin kültürel zenginliğine katkıda bulunacak.

Festivalde Yer Alacak İsimler ve Etkinlikler

Festivalin sunuculuğunu Başak İkiz, Hümay Güldağ, Yeşim Koçak, Sermet Yeşil, Hasan Şahintürk ve Dilek Odabaş üstlenecek. Üç gün boyunca etkinlikler, iki ayrı sahnede katılımcılara geniş bir müzik yelpazesi sunarken, Alevi-Bektaşi kurumlarının katkılarıyla zengin bir içerik hazırlanacak.

Ücretsiz Biletler ‘İstanbul Senin’ Uygulamasında

Festivale katılmak isteyen İstanbullular, ücretsiz biletlerini ‘İstanbul Senin’ uygulaması üzerinden temin edebilecek. Alevi-Bektaşi kültürünü yakından tanımak ve bu kültürel mirasa katkıda bulunmak isteyen herkes, festivaldeki etkinliklere katılabilecek.

Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.