1. Haberler
  2. Yerel
  3. SASKİ’den Kırsal Mahallelere Su Yatırımı

SASKİ’den Kırsal Mahallelere Su Yatırımı

featured
service

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, kırsal mahallelerde yaşanan su kesintisi sorunlarını çözmek için altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Atakum ve 19 Mayıs ilçelerinde inşa edilen su depoları ve terfi merkezleri ile yüksek rakımlı mahallelerin uzun vadeli su ihtiyacı karşılanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun’un sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşması için altyapı ve proje çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Samsun’umuza sağlıklı ve kesintisiz içme suyunu sağlamak adına her türlü donanımı kazandırmak için tesis, altyapı ve proje çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” dedi.

SASKİ, şehir genelinde ekonomik ömrünü tamamlamış içme suyu, yağmur suyu, atık su ve kanalizasyon şebeke hatlarını yenilerken, aynı zamanda içme suyu terfi merkezleri ve su deposu inşaatlarını da tamamlayarak mahallelere kesintisiz su sağlamayı hedefliyor. Özellikle Kavak ve çevresindeki su kaynaklarının korunması ve desteklenmesi için yapılan çalışmalar sayesinde Kavak Güven Göleti, Divanbaşı Göleti’nden takviye su ile kurumaktan kurtarıldı.

SASKİ'den Kırsal Mahallelere Su Yatırımı 1

Atakum’da 500 m³’lük Su Deposu ve Terfi Merkezi

Atakum ilçesinin üst kotlarındaki mahallelerde su yetersizliği sorununu çözmek amacıyla SASKİ ekipleri, Kamalı Mahallesi’nde 500 m³ hacminde bir içme suyu deposu ve terfi merkezi inşa ediyor. Bu tesis sayesinde Çobanözü, Beypınar, Çobanlı, Toybelen, Derecik, Ahullu ve Kamalı mahalleleri kesintisiz içme suyuna kavuşacak. Ayrıca Kamalı Mahallesi’ne terfi merkezinden sağlanacak su, bölgedeki diğer mahallelerin uzun vadeli su ihtiyacını karşılayacak.

19 Mayıs Barajı’na Yeni Terfi Merkezi

Avrupa standartlarında inşa edilen 19 Mayıs Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi, Samsun’un Atakum, 19 Mayıs, Bafra, Alaçam ve Yakakent ilçelerine su temin etmeye devam ederken, su seviyesi düştüğünde devreye girecek olan Hibeköy Terfi Merkezi inşaatı da sürüyor. Bin 157 litre/saniye suyu arıtma tesisine pompalayacak bu merkez, 48 milyon TL enerji tasarrufu sağlayan arıtma tesisine kesintisiz su temin edecek.

“Tesis ve altyapı proje çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor”

Başkan Halit Doğan, her iki merkezin de en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınacağını belirterek, “Hemşerilerimizin içme suyu noktasında tüm problemlerini çözmek için tüm gücümüzle sahadayız. Samsun’umuza sağlıklı, erişilebilir içme suyu sağlamak ve gerekli her türlü donanımı kazandırmak için de tesis ve altyapı proje çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Kuraklık konusu, tüm dünyayı tehdit eden bir konu. Hayatımızın can damarı olan su kaynaklarının varlığını korumak bütün insanlık olarak en başlıca görevlerimizden bir tanesidir.” dedi.

Miadını doldurmuş altyapı şebekelerin yenilendiğini ve SASKİ ekiplerinin 7/24 özveriyle çalıştığını ifade eden Doğan, “Kamalı Mahallesi’nde inşaatı süren Ahullu İçme Suyu Deposu ve Terfi Merkezimiz, 7 mahallemize çare olacak. Hibeköy’deki terfi merkezimiz ise 4 ilçemizin merkezi ile çevredeki kırsal mahallelere hitap edecek. Hemşehrilerimizin refahı için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

SASKİ’den Kırsal Mahallelere Su Yatırımı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.