1. Haberler
  2. Yerel
  3. Şanlıurfa’da Bağımlılıkla Mücadelede Örnek Proje

Şanlıurfa’da Bağımlılıkla Mücadelede Örnek Proje

featured
service

Şanlıurfa’da Liman Ayık Yaşam Derneği’nin Şanlıurfa Şubesi’nde tedavi gören 7 genç, 90 günlük tedavi süreçlerini tamamlayarak bağımlılıktan kurtulmayı başardı. Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, “Biz buraya çalmaya, çırpmaya veya hava atmaya gelmedik; bu gençlerimizi illetten kurtarmaya geldik” dedi.

Şanlıurfa'da Bağımlılıkla Mücadelede Örnek Proje 1

“Biz Bu Gençleri İlletten Kurtarmaya Geldik”

Eyyübiye Belediyesi’nin eski hizmet binasında aslına uygun şekilde dizayn edilerek kurulan Liman Ayık Yaşam Derneği’nin Şanlıurfa Şubesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle madde bağımlılarının tedavi edilmesine yönelik faaliyet gösteriyor. Dernekte tedavi gören 30 gençten 7’si, bağımlılıktan kurtulmanın mutluluğunu yaşadı.

“Bir Ailenin Duasını Almak Bize Yeter”

Gülpınar, yaptığı konuşmada gençlerin bağımlılıktan kurtulmasına katkıda bulunmanın kendisi için en büyük ödül olduğunu ifade etti. “Burada bir çocuğun bu illeti bırakmasına vesile olsak, bana dünyanın en güzel makamını da verseler ona değişmem, bir ailenin duasını alsak, bize yeter” diyen Gülpınar, projeye yönelik eleştirilere de sert bir şekilde yanıt verdi. “Bazıları neyin siyasetini yapıyor. Biz buraya çalmaya, çırpmaya, hava atmaya gelmedik. Biz bu gençlerimizi o iletten kurtarmaya geldik, ilk icraatımız bu oldu” diyen Gülpınar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Şanlıurfa'da Bağımlılıkla Mücadelede Örnek Proje 2

“En önem verdiğimiz konu da budur. Bu toplumun başında bir illet, bu ülkenin geleceğinde bir karanlık nokta, hepimizin endişe ettiği bir durum. Sağ olsun Valililiğimiz, Emniyetimiz hepsi bu işin üzerinde hassasiyetle duruyor. Biz de neresinden tutarız diye gayret ediyoruz, bunun için çaba gösteriyoruz. Tek istediğimiz buradan alacağımız sevap. Siyaset sizin olsun, makamlar da sizin olsun. Biliyorum, beyniniz almıyor, idrak edemiyorsunuz, başka yerlere odaklanmışsınız. Bu arkadaşların zekâsının 10’da 1’i sizde yok”

Şanlıurfa’da Bağımlılıkla Mücadelede Örnek Proje
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.