1. Haberler
  2. Yerel
  3. Samsun’un Minik Gönüllü İtfaiyecileri SABİTEM’de Yetişiyor

Samsun’un Minik Gönüllü İtfaiyecileri SABİTEM’de Yetişiyor

featured
service

Samsun Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Eğitim Merkezi (SABİTEM) bünyesinde yürüttüğü eğitim programlarıyla şehrin minik gönüllü itfaiyecilerini yetiştirmeye devam ediyor. Nisan ayından bu yana 5 bin 250 çocuk, SABİTEM’in eğitim programlarına katılarak hem itfaiyecilik mesleğini tanıma fırsatı buldu hem de yangın güvenliği konusunda bilinçlendi.

Samsun'un Minik Gönüllü İtfaiyecileri SABİTEM'de Yetişiyor 1

Eğitim programında çocuklara, itfaiyecilik mesleğinin temel unsurları tanıtılıyor ve uygulamalı eğitimlerle öğrendiklerini pekiştirme şansı sunuluyor. Program kapsamında ilk olarak itfaiye istasyonu, kullanılan araç ve gereçler detaylı bir şekilde anlatılırken, çocuklar teorik bilgileri ediniyor. Ancak minik gönüllülerin en çok heyecanlandığı an, yangın söndürme tatbikatı oluyor. Özel olarak hazırlanan parkurda gerçekleştirilen tatbikatla çocuklar, itfaiyeci olmanın heyecanını deneyimliyor.

Eğitimlerin sonunda çocuklara, yangın güvenliği bilinci kazandıran bu sürecin bir hatırası olarak “Çocuk Kulübü Gönüllü İtfaiyeci” sertifikası takdim ediliyor. Okulların randevu alarak katılabildiği bu program, her yaştan öğrenciye açık.

Samsun’un Minik Gönüllü İtfaiyecileri SABİTEM’de Yetişiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.