1. Haberler
  2. Yerel
  3. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Çalışanlara Yüzde 27 Zam Müjdesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Çalışanlara Yüzde 27 Zam Müjdesi

featured
service

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Belediye-İş Sendikası ile gerçekleştirdiği 2024-2026 Dönemi Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini tamamladı. Toplam 4 bin 251 çalışanı ilgilendiren sözleşme ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Halit Doğan, “Güçlü, etkili ve insan odaklı bir anlayışla her zaman çalışanlarımızın yanındayız. Toplu İş Sözleşmemiz ile çalışanlarımıza yüzde 27 oranında bir zam sağlamış oluyoruz. Mesai arkadaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Anakent ve Kültür A.Ş. bünyesinde hizmet alımı kapsamında çalışan 4 bin 251 personeli kapsayan sözleşme ile 2025 Ocak ayı itibarıyla en düşük işçi maaşı, ikramiye dahil yüzde 15 vergi diliminde 45 bin 814 TL’ye ulaşacak. Ayrıca, şoför maaşı aynı dönemde 48 bin 516 TL’ye, güvenlik görevlisi maaşı 45 bin 852 TL’ye, büyük iş makinesi operatörü maaşı ise 48 bin 516 TL’ye yükseltiliyor. Çalışanların maaşlarına, 2024 Ağustos ayından itibaren ilk 5 aylık dönemde ortalama yüzde 27 oranında, sonrasında ise enflasyon oranında zam yapılacak.

“Enflasyon oranında artırıyoruz”

Belediye Başkanı Doğan, ücret artışlarının yanı sıra çalışanların fazla mesai ve ikramiyelerinin zamanında ödendiğini belirterek, “Çalışanlarımızın, fazla mesai ücretlerini ve ikramiyelerini, gecikme olmaksızın zamanında ödüyor, ücret artışlarında da enflasyona ezdirmemek için gayret ediyoruz. Kurumlarımızda hizmet sürelerine göre emek veren, değer üreten mesai arkadaşlarımız için ücretlerine ilave olarak ilk defa kıdem zammı uygulaması hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda 10 yıllık bir çalışanımız için bürüt bin 440 TL tutarında bir artış sağlıyoruz. Çalışanlarımız hizmet süreleriyle orantılı olarak bu ücretten yararlanacaktır. Ulusal ve Dini Bayramlarda fazla çalışma karşılığı ilave yevmiyeyi de 1.5 günden 2 güne çıkartıyoruz. Çalışanlarımızın yevmiyelerini ve kıdem zamlarını altışar aylık dönemlerde enflasyon oranında artırıyoruz” dedi.

“Çalışanlarımızı desteklemeye devam ediyoruz”

Yeni dönemde çalışanların eğitime devam eden çocuklarına her eğitim-öğretim dönemi başında, öğrenim kademesi ayrımı yapılmaksızın, brüt bin TL ile 3 bin TL arasında değişen miktarlarda eğitim desteği, engelli çocuğu olan çalışanların ise yılda bir defa brüt 5 bin TL eğitim desteği alabileceğini ifade eden Doğan, “Ayrıca çalışanlarımız için, ÇADEM’i (Çalışan Destek Merkezi) kısa zamanda hayata geçirerek, doktor, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog gibi uzmanlardan ücretsiz bir şekilde yararlanmalarını sağlayacağız. Kuracağımız kreşlerle, çalışanlarımızın çocuklarını güvenli bir şekilde bırakabilecekleri eğitim ortamlarını yakın zamanda hayata geçireceğiz. Çalışanlarımız için önce insan ilkesinden yola çıkarak değer üretmeye ve çalışanlarımızı desteklemeye devam ediyoruz. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Çalışanlara Yüzde 27 Zam Müjdesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.