1. Haberler
  2. Spor
  3. Salomon Cappadocia Ultra Trail’de Parkur Rekorları Kırıldı

Salomon Cappadocia Ultra Trail’de Parkur Rekorları Kırıldı

featured
service

Kapadokya’nın eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi dokusu içinde düzenlenen 11. Salomon Cappadocia Ultra Trail, bu yıl da büyük bir ilgiyle tamamlandı. 73 ülkeden 2 bin 395 patika koşucusunun katıldığı yarışta, farklı kategorilerdeki sporcular zorlu parkurlarda kıyasıya mücadele verdi.

Organizasyon, Argeus Travel & Events tarafından, Salomon’un isim sponsorluğunda gerçekleştirildi. Yarış, 119K ve 63K parkurlarıyla sabah 07.00’da, 38K parkuru ise saat 10.00’da başladı. Startlar, Ürgüp merkezde Nevşehir Valisi Ali Fidan, Ürgüp Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, Salomon Türkiye Genel Müdürü Atilla Kuduoğlu, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Ürün Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy’un katılımıyla verildi.

Sporcular, Ürgüp merkezden başlayarak İbrahimpaşa, Uçhisar, Göreme ve Çavuşin gibi önemli turizm merkezlerinden geçerek finişe ulaştı. Kapadokya’nın doğa harikası coğrafyasında koşulan yarış, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir heyecanla takip edildi.

Salomon Cappadocia Ultra Trail'de Parkur Rekorları Kırıldı 1

119K Erkeklerde Oğuzhan Emre Singer Birinci Oldu

Yarışın 119K’lık parkurunda erkeklerde birinci, Badgers takımından 11:30:23’lük derecesiyle Oğuzhan Emre Singer oldu. İrbis Team’den Stanislav Sabokar 11:39:42’lik derecesiyle ikinci, Yevhenii Yermolenko ise 12:00:04’lük derecesiyle üçüncü oldu.

Kadınlar 119K’da Salomon Türkiye sporcusu Beyza Güzel, 13:40:40’lık derecesiyle yarışı birinci tamamladı. Beyza Güzel, yarışın ardından yaptığı açıklamada, “Harikaydı. Müthiş bir yarış zaten, en sevdiğim yarış. Çok mutluyum. Destek veren Salomon aileme, Faruk hocama, Aykut hocama ve eşime çok teşekkür ederim” dedi. İkinciliği 15:02:04’lük derecesiyle Tetiana Maltseva, üçüncülüğü ise 15:14:15’lik derecesiyle Angelika Huemer-Toff elde etti.

63K ve 38K Parkurlarında Rekorlar Kırıldı

63K erkeklerde Adidas Terrex takımından Marcel Hoeche 04:58:11’lik derecesiyle parkur rekoru kırarak birinci oldu. Artur Lashin ikinci, Moritz Wernick üçüncü sırada yer aldı. Kadınlar 63K’da ise Adidas Terrex takımından Jasmin Nunige 05:49:14’lük derecesiyle birinci oldu.

38K erkeklerde Adidas Terrex takımından Daniel Jones, 02:34:50’lik derecesiyle parkur rekoru kırarak birinci olurken, Pavel Tarasov ikinci, Daniel Osanz ise üçüncü sırada yer aldı. Kadınlar 38K’da birinciliği 03:14:55’lik derecesiyle Hottenrott Laura kazandı.

Team Games Sonuçları

Kurumsal takımların mücadele ettiği Team Games yarışları da büyük bir çekişmeye sahne oldu. Team Games CUT (119K) kategorisinde birinciliği Badgers takımı kazandı. Team Games CMT (63K) kategorisinde Run Urban Pacers birinci olurken, Team Games CST (38K) kategorisinde Team ETA birinciliği elde etti.

Yarışın sonunda finişi gören sporculara, Kapadokya çamurundan hazırlanan özel madalyalar takdim edildi. Nevşehir Valisi Ali Fidan da yarışın startının ardından parkurda yer alarak organizasyonu yerinde inceledi. Fidan, basın mensuplarıyla birlikte organizasyonu takip etti.

Salomon Cappadocia Ultra Trail’de Parkur Rekorları Kırıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.