1. Haberler
  2. Spor
  3. Real Madrid’in İkinci Yarı Şovu: Ancelotti ve Vini Jr. Başrolde

Real Madrid’in İkinci Yarı Şovu: Ancelotti ve Vini Jr. Başrolde

featured
service

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Santiago Bernabéu’da Borussia Dortmund karşısında alınan galibiyetin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ancelotti, takımının ilk yarıda sergilediği performansı eleştirirken, ikinci yarıda yapılan değişikliklerin sezonun en iyi futbolunu getirdiğini belirtti. Madrid, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 5-2 galip ayrıldı.

“İkinci Yarı Sezonun En İyisiydi”

Maç sonrası değerlendirmelerde bulunan Ancelotti, “İlk yarıda işleri nasıl değiştirebileceğimizi sakin bir şekilde konuştuk. Sistemi değiştirdim ve takım daha fazla yoğunluk getirdi. İlk yarıda çok ürkektik, pres yapmadık ve onların kontrol etmesine izin verdik. Onlar iki nispeten basit gol buldu ve ne yapmamız gerektiği açıktı. İkinci yarıda takım harika bir iş çıkardı. Bu ikinci yarı sezonun en iyisiydi, daha iyi pres yaptık, daha fazla yoğunluk gösterdik… İkinci yarı bize ne yapmamız gerektiğini ve nasıl yapmamız gerektiğini gösterdi. Bu sezonumuz için önemli bir an olabilir” şeklinde konuştu.

“Daha Fazla Risk Aldık ve Sonuç Aldık”

İlk yarıyı değerlendiren Ancelotti, “Oyunu şöyle açıklardım: İlk yarıda çok ürkektik ve yoğunluk eksikliği yaşadık. Organizeydik ama topa baskı yapmadık ve oyunu kontrol etmelerine izin verdik. Şanslar yakaladık, iki kez direğe takıldık ancak fazla çekingen kaldık. İkinci yarıda daha fazla risk alarak daha enerjik oynadık. Her zaman baskı yapmalıyız çünkü fiziksel olarak buna uygun bir takımız” ifadelerini kullandı.

“Üç Gol Atmayı Düşünmek Hayalperestlikti”

Ancelotti, devre arasında oyuncularına verdiği mesajı şu sözlerle özetledi: “Üç gol atmayı düşünmek biraz hayalperestlikti ve temel şeylere odaklanmamız gerektiğini söyledim: Pas hatası yapmamak, ikili mücadeleleri kazanmak, daha iyi pres yapmak ve artan yoğunluk göstermek. Oyunun dinamiği böyle değişir. İlk golle birlikte değişti.”

Teknik direktör, Vini Jr.’ın performansını ise “Bir oyuncunun böyle bir ikinci yarı geçirmesi alışılmadık bir durum. Şimdi ya da geçmişte görmek nadirdir. Enerji, yoğunluk, karakter getirdi… Olağanüstü bir performanstı. Diğer stadyumlarda tepki çekiyor çünkü fark yaratabiliyor. Bu ülkede saygı görüyor. Irkçılık sorununu azaltmaya yardımcı oluyor, büyük saygı duyuluyor” sözleriyle değerlendirdi.

Real Madrid’in İkinci Yarı Şovu: Ancelotti ve Vini Jr. Başrolde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.