1. Haberler
  2. Pursaklar
  3. Pursaklar’da Ata Tohumlarından Elde Edilen Sebzeler Sergileniyor

Pursaklar’da Ata Tohumlarından Elde Edilen Sebzeler Sergileniyor

featured
service

Pursaklar Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Endemik Vadi’deki Ata Bahçesi’nde ata tohumlarından elde edilen sebzeleri hasat etti. İlçede yerli tohum kullanımını teşvik eden ve vatandaşlar arasında yaygınlaştıran belediye, bu ürünlerin hasadını toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla sergilemeye devam ediyor.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, yerli tohumdan üretilen sebzelerin hasadına ilişkin yaptığı açıklamada, “Tohum çeşitliliğini artırmak için yaptığımız çalışmalarda sona yaklaştık. Mahsullerimiz çıktı. İki gün süreyle Endemik Vadimizde bu ürünlerimizi sergiliyor olacağız. Bu konuya ilgi duyan bütün hemşehrilerimizi yerli tohumlardan ürettiğimiz ürünleri görmeye davet ediyorum. Farklı farklı çeşitten ürünlerimiz var. Gelecek nesillere genetiğine müdahale edilmemiş ürünler bırakmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bu etkinlik kapsamında sergilenecek ürünler arasında; yeşil ve kırmızı biber, kavun, karpuz, dolmalık biber, bamya, acı biber, soğan, domates, salatalık, fasulye, mısır, patlıcan gibi pek çok sebze yer alıyor. Yerli tohumdan üretilen bu mahsuller, 2 gün boyunca Endemik Vadi’de ziyaretçilerini bekleyecek.

Pursaklar’da Ata Tohumlarından Elde Edilen Sebzeler Sergileniyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.