1. Haberler
  2. Yerel
  3. Patili canlar Gemlik’te koruma altında

Patili canlar Gemlik’te koruma altında

featured
service

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Umurbey’deki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek yeni yapılacak hayvan barınağı hakkında bilgi verdi. Ziyarette başta çocuklar olmak üzere çok sayıda vatandaş, sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları yakından inceleme fırsatı buldu.

Gemlik Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, 4 Ekim dolayısıyla yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Dr. Hakan Uğur, gün boyunca ziyaretçilere merkezde yapılan çalışmalar ve sokak hayvanlarıyla ilgili bilinmesi gerekenler hakkında bilgi verdi. Özellikle çocuklara yönelik düzenlenen etkinliklerde, hayvanlara nasıl yaklaşılması gerektiği ve olası acil durumlarda ne yapılacağı konusunda eğitimler verildi. Minik ziyaretçilere eğitici oyun kartları da dağıtıldı.

Patili canlar Gemlik'te koruma altında 1

Ziyaret sırasında konuşan Başkan Şükrü Deviren, hayvan haklarına verdiği önemi vurgulayarak, geçmişte kedi ve köpek kulübeleri yaparak Gemlik Belediyesi’ne hediye ettiğini hatırlattı. Yeni hayvan barınağı projesine değinen Deviren, “Yakın zamanda inşa edeceğimiz barınağı, doğaya zarar vermeyen malzemelerle yapmayı planlıyoruz. Gençlerin katkıları bu süreçte gerçekten çok değerli. 15 dönümlük yerimizle birlikte, ormanla birleşen yaklaşık 25 dönümlük bir arazide, sokak hayvanlarımıza bakabileceğimiz ve onları sahiplendirebileceğimiz bir yer oluşturmayı hedefliyoruz. Burada bir kafeterya da olacak, böylece insanlar orada vakit geçirebilecekler. Unutmayın, bu projede en önemli şey gençler. Sizlerle birlikte gelecek adına doğru adımlar atabiliriz. Teşekkür ederim” dedi.

Patili canlar Gemlik’te koruma altında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.