1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Özgür Özel: “İktidarı Erken Seçime Zorlamak Durumundayız”

Özgür Özel: “İktidarı Erken Seçime Zorlamak Durumundayız”

featured
service

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Çanakkale’de düzenlenen CHP’li İl Belediye Başkanları toplantısında işsizlik, emeklilik ve geçim sıkıntılarına dikkat çekti. Özel, “Parlamento içindeki muhalefet, dışındaki muhalefet ayrımı olmaksızın hep birlikte toplumsal bir muhalefete dönüştürmek ve bu iktidarı bir şekilde erken seçime zorlamak durumundayız.” dedi.

“Unuttuklarına sahip çıkmak hepimizin görevi”

Özel, TÜRK-İŞ ve KESK’in yapacağı eylemleri önemsediklerini belirterek, “İşsizler kendilerini çaresiz, terk edilmiş hissediyorlar. Emeklilerin sesi çıkmıyordu, emekliler 31 Mart‘ta sandığa damgasını vurdular ve şu anda Türkiye’nin en önemli gündemlerinden bir tanesi. Asgari ücretli için durum farklı değil, işsizler için farklı değil. Türkiye’nin dört bir yanında ses yükseliyor. TÜRK-İŞ’in, KESK’in yapacağı eylemleri önemsiyoruz. Kim ‘geçinemiyoruz’ diyorsa, aldığı maaşa itiraz ediyorsa, ürünü para etmeyip buna itiraz ediyorsa onların yanında olalım. Hep birlikte itirazı yükseltmek, bu iktidarı erken seçime zorlamak, erken seçimden sonra da onların unuttuklarına sahip çıkmak hepimizin görevi” dedi.

Özgür Özel: "İktidarı Erken Seçime Zorlamak Durumundayız" 1

“İnancımız tam”

Özel konuşmasında, CHP’nin Türkiye’ye kurumsallaşma ve demokrasiyi getirdiğini hatırlatarak, “100 sene önce bu ülkeye kurumları ve kurumsallaşmayı getiren Cumhuriyet Halk Partisi aynı çalışma yöntemiyle yani demokrasiye, çoklu akla, istişareye inanarak, bir kez daha kurumsallıktan kişiselliğe dönmüş, büyük kurumların kapatıldığı ya da işlevsizleştirildiği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yetkilerinin budandığı ve her şeyi bir kişinin bilip, ülkeyi bu noktalara getirdiği bir süreçten biz yine bildiğimiz gibi, birbirimize güvenerek, demokrasiye inanarak, tartışarak, emrederek değil, rıza üreterek, ikinci yüzyılda yepyeni bir önce kurtuluşu, sonra kuruluşu hep birlikte gerçekleştireceğiz. Buna olan inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı.

“CHP iktidarı için gün sayıyoruz”

Yerel yönetimlerin işsizlik sorunuyla baş etmekte zorlandığını belirten Özel, “Belediyelerde inanılmaz personel fazlası var böyle bir dönemde yeni işsizler yaratamıyoruz, o personel giderleri de çok kritik. Ama yaratmamak için de çaba sarf ediyoruz. Ama bir yandan da her bir belediyemizde binlerce, on binlerce belediyenin boyutuna göre yapısına göre iş başvuruları var. Bu konu en çok zorlandığınız konu, bunu biliyoruz. Ve bu sorunu çözmek için de CHP iktidarı için gün sayıyoruz.” dedi.

Özel, halkı toplumsal bir muhalefet hareketine katılmaya çağırarak, “Kim bir miting yapıyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi yapıyorsa başımız gözümüz üstünesiniz buyurun gelin. Kim bir yerde miting yapıyorsa, örneğin geçinemiyoruz mitingi ile TÜRK-İŞ’in yaptığı miting geçmişte TÜRK-İŞ bütün eylemsizliklerine, bütün eleştirilerimize rağmen hepimizin yürekten desteklemesi, sahiplenmesi, yüreklendirmesi gereken mitingdir. Kim ‘geçinemiyoruz’ diyorsa, aldığı maaşa itiraz ediyorsa, ürünü para etmeyip buna itiraz ediyorsa onların yanında olalım. Çünkü muhalefeti, parlamento içindeki muhalefet, dışındaki muhalefet ayrımı olmaksızın hep birlikte toplumsal bir muhalefete dönüştürmek ve bu iktidarı bir şekilde erken seçime zorlamak durumundayız.” dedi.

Özgür Özel: "İktidarı Erken Seçime Zorlamak Durumundayız" 2

Son olarak, Özel hükümeti sert bir dille eleştirerek, asgari ücretliler, emekliler ve diğer kesimlerin ekonomik sorunlarına çözüm getirilmediğini ifade etti. Özel, “Hükümet, bu bahsettiğim kırılgan kesimlerle ilgili parmağını oynatmadı. Asgari ücreti zamlamadı, emekli 10 bin alıyordu 12 bin 500 yaptı. Ocak ayındaki 10 bin lira, 12 bin 500 lira oldu. O 12 bin 500 lira ocaktaki 8 bin liranın alım gücünde şu anda. Yani daha dokuz ay geçmiş, eldeki para 2 bin lira daha zayıflamış, işlevsizleşmiş, satın alma gücü düşmüş. O yüzden hep birlikte itirazı yükseltmek, bu iktidarı erken seçime zorlamak, erken seçimden sonra da onların unuttuklarına sahip çıkmak hepimizin görevi.” şeklinde konuştu.

Özgür Özel: “İktidarı Erken Seçime Zorlamak Durumundayız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.