1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Özel: Sinan Ateş cinayetinin bir âdi cinayet olmadığını biliyoruz

Özel: Sinan Ateş cinayetinin bir âdi cinayet olmadığını biliyoruz

featured
service

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti. Görüşmede, Türkiye’nin sığınmacı sorunu ve sınır güvenliği konuları ele alındı. Ziyaret sonrası düzenlenen basın toplantısında Sinan Ateş cinayetine değinen Özel, ” Biz Sinan Ateş meselesinin, Sinan Ateş cinayetinin bir âdi cinayet olmadığını biliyoruz. Bunun böyle bir cinayetmiş gibi yargılanıp, örtbas edilmemesi için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ile Zafer Partisi Başkanlık Divanı Üyeleri – Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, Zafer Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Murat Yıldız ve Zafer Partisi Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan – CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel’i ziyaret etti.

“Milli Takım’a zarar verir”

CHP Lideri Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Milli Futbolcu Melih Demiral’ın gol atmasının ardından yaptığı bozkurt işaretiyle ilgili soruya, “Şu an Türkiye’nin ve Türk Milli Takımı’nın tartışmalara, polemiklere değil Cumartesi akşamki maça konsantre olmasına ihtiyaç var. Burada tek husus şudur. UEFA’nın FIFA’nın hareket geçmesini doğru bulmuyoruz. Genç bir futbolcunun gol sevincini yaşarken kullandığı bu işaretten dolayı böyle bir soruşturmayı doğru bulmadığımızı dün de ifade ettik. Ama bu tartışmayı Türkiye’de köpürtmek, büyütmek, siyasi çekişme noktasına getirmeye çalışmak başta Milli Takım’a zarar verir. Bu konuda herkesin duyarlı davranması gerekiyor” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Sayın Genel Başkan Ümit Özdağ ile bayramlaşma sırasında kendisi seçim gündeminden dolayı bize hayırlı olsun ziyaretinde bulunamadıklarını ve en kısa sürede bir ziyaret gerçekleştirmek istediklerini söylemişlerdi. Biz de bundan büyük bir memnuniyet duyacağımızı söyledik. Bugün çok kıymetli heyetleri ile birlikte Genel Başkan Yardımcıları ve Genel Sekreteri ile birlikte bizi ziyaret ettiler. Öncelikle kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi. Özel şöyle devam etti:

“Sinan Ateş cinayetinin bir âdi cinayet olmadığını biliyoruz”

“Tabii ziyaretimiz ülke gündeminden bağımsız olamazdı. Başta bugün sabah da takip ettiğim Sinan Ateş cinayeti, Ayşe Ateş’in ve Sinan Ateş’in kıymetli annesinin gözyaşları içindeki ifadeleri, beyanları üzerinde konuştuk. Böyle bir cinayetin üstünün örtülmemesi gerektiği noktasında daha önce de sizlerle defalarca paylaştığım fikrimi Sayın Genel Başkan ile de paylaştım. Bu konuyla ilgili kendilerinin de geçmiş siyasi deneyimlerinden istifade ederek, sohbet etme imkânı oldu. Biz Sinan Ateş meselesinin, Sinan Ateş cinayetinin bir âdi cinayet olmadığını biliyoruz. Bunun böyle bir cinayetmiş gibi yargılanıp, örtbas edilmemesi için elimizden geleni yapacağız. Tabii iktidarın önünde iki seçenek var. Birincisi adaletin önünü açabilirler. O zaman herkesin içi rahat eder. İkinci seçenek ise bir sis perdesi indirebilirler ki öyle bir gayretten rahatsızlıklarımızı ifade ediyoruz. Bu sefer adaletin gelmesi bizim iktidarımıza kalır. İktidarın değişimine kalır. Ama eninde sonunda gelir. Eninde sonunda adalet tecelli eder. Ama burada verecekleri karar gerçekten o iki küçük kız çocuğunun, gözü yaşlı eşin, annenin, kız kardeşlerin ıstırabını dindirecekler mi? Yoksa onların ahlarını mı alacaklar? Buna karar verecekler. Aksine karar verirlerse o zaman o annenin gözyaşlarında boğulacaklar.”

“Türkiye’nin düzensiz göçmen sorunu, kaçak göç sorunu vardır”

“Bunun dışında geçtiğimiz günlerde Kayseri’de yaşanan olaylar, bu olayların buraya gelmesindeki temel sorumluluklar üzerinde de görüşlerimizi birbirimizle paylaştık. Bir kez daha ifade etmek gerekir ki bugün Türkiye’nin çözülmesi gereken bir sığınmacı sorunu, Türkiye’nin düzensiz göçmen sorunu, kaçak göç sorunu vardır. Bu sorunun çözülmesi için CHP olarak en kuvvetli inisiyatifi alacağımızı, bu seçim süreci bittikten sonra söyledik. Zamanında ‘Esad ile görüşün’ dediğimizde bize demediğini bırakmayanlar şimdi tekrar tatil yapabiliriz noktasına geldiler. Ben Beşar Esad ile görüşmenin sağlanması, Suriye’nin istikrara kavuşması ve sığınmacıların her birisini Avrupa Birliği’nin de elini taşın altına sokarak ki bunu tüm muhataplarımızla görüşüyoruz. Yarın Başbağlar’dan sonra Bükreş’e uçacağım ve Bükreş’te Avrupa Sosyalist Partisi ve Sosyalist Enternasyonal’de birlikte çalıştığımız liderlerin her birisine, daha önce büyükelçilerine söylediğim ve bir yemekte liderlere ifade ettiğim konuyu bu sefer Sosyalist Enternasyonal marjında bir kez daha bu sorunun çözümüne yönelik olarak siyasi irademizi ve kararlığımızı ifade etmek durumundayım.”

“Her gün bin ile bin 250 kişi sınırlarımızdan geçiyor”

Özel: Sinan Ateş cinayetinin bir âdi cinayet olmadığını biliyoruz 1

Ümit Özdağ ise ” Ülkemizin en önemli gündemi, hiç şüphesiz yaşayan 13 milyon sığınmacı ve kaçak ve her gün bin ile bin 250 kişi sınırlarımızdan geçerek Türkiye’ye girip değişik illere dağılıyorlar. Bunların durdurulması, bu sayının azaltılması konusunda bazı somut ve yasal düzenleme gerektiren önerilerimiz vardı.” dedi.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Genel Başkanını ve Genel Merkezini ziyaret ettik. Ziyaretin nasıl yapılacağına dair bayramda zaten bir sohbetimiz olmuştu. Ülkemizin en önemli gündemi, hiç şüphesiz yaşayan 13 milyon sığınmacı ve kaçak ve her gün bin ile bin 250 kişi sınırlarımızdan geçerek Türkiye’ye girip değişik illere dağılıyorlar. Bunların durdurulması, bu sayının azaltılması konusunda bazı somut ve yasal düzenleme gerektiren önerilerimiz vardı.

Bu önerilerimizi Sayın Genel Başkana ve Cumhuriyet Halk Partisi heyetine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde üzerinde düşünülmesi için ilettik. Sağolsunlar, ilgiyle dinlediler, not aldılar, bazı sorular sordular ve belirli değerlendirmeler yaptık bu yasal düzenlemelerle ilgili. Bunlardan bir tanesi, Ottawa Anlaşmasından Türkiye’nin geri çekilmesiyle ilgili bir öneri.

Diğeri ise, sınırdaki askeri birliklerimizin yeni bir hukuki düzenleme ile silah kullanma yetkisinin genişletilmesi. Bunları değerlendirecekler ve gereken kurumlarla nasıl bir iletişim içerisinde olacağını da ifade etti.

Teşekkür ediyorum tekrar bu toplantı için. Toplantının amacı ‘Türkiye daha güvenli olsun’du ve bu doğrultuda da ben de görüşmelerimizin devam edeceğini umuyorum.”

Basın mensuplarının “Bozkurt” işareti üzerinden sürdürülen tartışmaları sorması üzerine Prof. Dr. Ümit Özdağ, şu yanıtı verdi:

“Bu Türk milletinin 2 bin yıldan beri işareti. Bozkurtla karşılaşanlar birbirlerine Türk olduklarını göstermek için bozkurt yaparlar. Bu herhangi bir siyasi partiyle ilgisi yok. Afganistan’ın kuzeyinde yaşayan Türkler de yapıyor bunu. Sibirya’da yaşayan Türkler de yapıyor. Azerbaycan’da yapan, Tebriz’de on binlerce kişi yapıyor bunu. Bence Alman devletinin, Bozkurt yapanlarla değil de Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha isabetli olur.”

Özel: Sinan Ateş cinayetinin bir âdi cinayet olmadığını biliyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.