1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Özdağ: “Cumhurbaşkanlığı sistemi ile erken seçim Erdoğan iktidarını uzatır”

Özdağ: “Cumhurbaşkanlığı sistemi ile erken seçim Erdoğan iktidarını uzatır”

featured
service

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin sona ermesi gerektiğini belirterek, Türkiye’nin yeniden parlamenter demokrasiye dönmesi gerektiğini vurguladı. Özdağ, “Erdoğan’ın iktidarını ise Cumhurbaşkanlığı sistemi ile yapılmasını kabul ettiğiniz bir erken seçim uzatır.” dedi.

“Peki, seçimi Erdoğan kazanırsa?”

Açıklamalarında, “Erdoğan yetkilerinden vazgeçerse, zaten iktidardan fiilen ayrılmış olacaktır” diyen Özdağ, mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin, erken seçim yapılması halinde Erdoğan’ın iktidarını uzatabileceğini ifade etti. Özdağ, CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in erken seçim teklifine atıfta bulunarak, “Bu sefer Erdoğan kesinlikle kaybedecek” diyen muhalefet söylemlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Özdağ, “O erken seçim teklifini de Özgür Özel yaptı. Gel tekrar aday ol, erken seçim yapalım. Peki, seçimi Erdoğan kazanırsa? “Öyle bir ihtimal yok. Bu sefer kaybedecek” diyorlar. Kusura bakmayın ama bu cümleyi 2018 ve 2023 seçimleri öncesinde de çok duyduk. Daha adayını belirlememiş, potansiyel iki adayı arasında büyük bir kavga yaşanan bir muhalefet partisinin cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacağına emin misiniz?” ifadelerini kullandı.

Özdağ’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Erdoğan iktidarda yetkisiz cumhurbaşkanı olarak tutulmaz. Yetkilerinden vazgeçmiş bir Erdoğan zaten iktidardan ayrılmış demektir.?Bu bir vurdusuz-kırdısız geçiş dönemi modelidir. Erdoğan’ın iktidarını ise Cumhurbaşkanlığı sistemi ile yapılmasını kabul ettiğiniz bir erken seçim uzatır. O erken seçim teklifini de Özgür Özel yaptı. Gel tekrar aday ol, erken seçim yapalım. Peki, seçimi Erdoğan kazanırsa? “Öyle bir ihtimal yok. Bu sefer kaybedecek” diyorlar. Kusura bakmayın ama bu cümleyi 2018 ve 2023 seçimleri öncesinde de çok duyduk. Daha adayını belirlememiş, potansiyel iki adayı arasında büyük bir kavga yaşanan bir muhalefet partisinin cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacağına emin misiniz? Parlamenter demokrasi ile gidilecek bir seçimde bütün partiler ayrı ayrı gireceği için muhalefetin seçimleri kazanma şansı ve parlamentoda çoğunluğu oluşturma şansı daha yüksektir. Özetle iktidardan Erdoğan gitmeli ancak bunu doğru yönetmeliyiz. Saray rejimi de sona ermeli. Kirli referandumun ortaya çıkardığı anti- demokratik rejimi de aşmalıyız. Ve bütün bunları Erdoğan’ın değerler üzerinden düşmanlaştırma stratejisinin tuzağına düşmeden yapmalıyız.”

Özdağ: “Cumhurbaşkanlığı sistemi ile erken seçim Erdoğan iktidarını uzatır”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.