1. Haberler
  2. Yerel
  3. Osmangazi Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı Gerçekleşti

Osmangazi Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı Gerçekleşti

featured
service

Osmangazi Belediye Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda A Milli Futbol Takımı’nın başarısından yangınlarla mücadeleye kadar birçok önemli konu ele alındı. Bursa’da meydana gelen yangın hakkında konuşan Erkan Aydın, “Uludağ Üniversitesi’nin yaklaşık 200 hektarlık alanı maalesef kül oldu. Osmangazi Belediyesi olarak yangınların söndürülmesi için gerek araçlarımızla gerekse ekiplerimizle destek verdik.” diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, meclis toplantısındaki sözlerine Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı tebrik ederek başladı. Başkan Aydın, “A Milli Futbol Takımımız, Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024 Avrupa Şampiyonası’nda Avusturya’ya karşı aldığı galibiyetle çeyrek final biletini aldı. Beklentilerin üzerinde bir maç ortaya koyarak önemli bir galibiyete imza attılar. İnşallah yollarına galibiyetle devam ederler ve bu yolun sonu final olur” dedi.

“Ekiplerimizi bölgeye gönderdik

Türkiye genelinde ve Bursa’da çıkan yangınlarla ilgili de konuşan Başkan Aydın, yaz aylarında yangınların önemli bir gündem maddesi olduğunu belirtti. Aydın, “Geçtiğimiz günlerde Yolçatı Mahallesi’nde meydana gelen yangının, anız ya da çöp yakmaktan kaynaklandığı düşünülüyor. Uludağ Üniversitesi’nin yaklaşık 200 hektarlık alanı maalesef kül oldu. Osmangazi Belediyesi olarak yangınların söndürülmesi için gerek araçlarımızla gerekse ekiplerimizle destek verdik. Büyükorhan ilçesinde ve Yolçatı Mahallesi’nde çıkan yangına müdahale etmek için bölgeye ulaşan ilk ekiplerden olduk. AFAD bize ulaşmadan, gelen ihbarlar üzerine ekiplerimizi bölgeye gönderdik. Su tankerlerimiz ve iş makinelerimizle söndürme çalışmalarına destek verdik. Yangın bölgesine erken ulaşmak çok önemli. Eğer Yolçatı’daki yangına hızlı müdahale edilmeseydi, yangının kampüs alanına ve yurtlara sıçramasının önüne geçilemezdi” diye konuştu.

“Ağaçlandırma Çalışmalarına Katkı Vereceğiz”

Başkan Aydın, yangından etkilenen Uludağ Üniversitesi kampüs alanının yeniden ağaçlandırılması için de destek vereceklerini ifade etti. “Sonbahar mevsiminde yangın bölgesinin ağaçlandırılması için çalışmalar başlatılacak. Osmangazi Belediyesi olarak bizler de bu ağaçlandırma çalışmasına elimizden gelen desteği vereceğiz. İnşallah, bölgeyi tekrardan yeşil haline dönüştüreceğiz. Bursamıza bir daha geçmiş olsun diliyorum. İnşallah bir daha böyle felaketler yaşamayız” dedi.

Osmangazi Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı Gerçekleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.