1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Orta ve Doğu Karadeniz İçin Kuvvetli Sağanak ve Yoğun Kar Uyarısı!

Orta ve Doğu Karadeniz İçin Kuvvetli Sağanak ve Yoğun Kar Uyarısı!

featured
service

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz’de etkili olması beklenen kuvvetli yağış ve kar yağışına karşı vatandaşları uyardı. Yapılan son değerlendirmelere göre, Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin’de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Ayrıca, bölgedeki 1100-1200 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı görülebileceği belirtildi. Yetkililer, kuvvetli yağışlar ile birlikte ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Uyarının 20 Ekim 2024 saat 11:00 itibariyle başlayıp, 22 Ekim 2024 saat 06:00’ya kadar devam edeceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz’de (Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin) kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak, bu illerimizin 1100-1200 metre üzeri yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Orta ve Doğu Karadeniz İçin Kuvvetli Sağanak ve Yoğun Kar Uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.