1. Haberler
  2. Yerel
  3. Ordu’da 63. Gölet İçin Çalışmalar Başladı

Ordu’da 63. Gölet İçin Çalışmalar Başladı

featured
service

Ordu’da tarım, hayvancılık ve turizm alanlarında kullanılmak üzere hayata geçirilen gölet projelerine bir yenisi daha ekleniyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin içme suyu temini ve sulama imkânlarını artırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalara, Gürgentepe ilçesi Akören Mahallesi’nde yapılacak yeni bir gölet ile devam ediliyor. Daha önce tamamlanan 62 göletin ardından 63. göletin de yapımı için hazırlıklar başladı.

65 Bin Metreküp Su Depolayacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) tarafından 5,5 yılda kırsal mahalleler ve ilçe merkezlerinde içme suyu, tarım ve hayvancılık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla önemli projeler hayata geçirildi.

Ordu’da 63. Gölet İçin Çalışmalar Başladı 1

Bu çalışmalar kapsamında 62 gölet tamamlanarak hizmete sunuldu. Gürgentepe ilçesi Akören Mahallesi’nde inşa edilecek olan yeni göletin, 65 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olacağı açıklandı. 30 bin metrekarelik bir alan üzerinde planlanan gölet, içme suyu temini ve sulama amaçlı kullanılmasının yanı sıra bölgenin turizm potansiyeline de katkı sağlayacak.

88 Metre Uzunluk, 8 Metre Derinlik

OSKİ tarafından projelendirilen Akören Göleti’nin 88 metre uzunluğunda ve 8 metre derinliğinde olacağı belirtildi. Ekipler, projenin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi için zemin etüt çalışmalarını tamamladı.

Göreve geldiği günden bu yana su depolama kapasitesini artırma ve ilçelere içme suyu sağlama projelerine öncelik veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bugüne kadar 19 ilçede toplam 62 göleti tamamladı.

Çalışmalar kapsamında, ilçelere göre gölet dağılımı şöyle oldu: Mesudiye’de 19, Korgan’da 11, Altınordu’da 8, Aybastı’da 6, Gölköy’de 6, Çatalpınar’da 3, Kabataş’ta 5, Perşembe’de 2, Akkuş’ta 1 ve İkizce’de 1 gölet yapılarak hizmete alındı.

Ordu’da 63. Gölet İçin Çalışmalar Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.