1. Haberler
  2. Yerel
  3. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden Üreticiye Tam Destek

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden Üreticiye Tam Destek

featured
service

Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi teşvik etmek amacıyla sunduğu ‘alım garantisi’ politikasıyla vatandaşları üretime yönlendirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde 2019 yılında başlatılan ‘Kendi Kendine Yeten Şehir’ projesi kapsamında, üreticilere sağlanan destekler ve alım garantisi uygulaması, kırsal kesimde büyük bir memnuniyet yarattı.

Alım Garantisi Üretimi Artırıyor

Hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğu Mesudiye ilçesi Üçyol Mahallesi’nde yaşayan Celalettin Yalman, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu alım garantisi sayesinde kaz yetiştiriciliğine başladı. 2 bin kaz civcivi alarak üretime başlayan Yalman, belediyenin sağladığı güvence ve desteklerle kısa sürede başarılı bir sezon geçirdi. Alım garantisi, Yalman ve diğer üreticilere hem finansal güvence sağlıyor hem de yeni üretim alanlarına girmeleri için teşvik edici bir rol oynuyor.

Yem Maliyetlerinde Büyük Düşüş

Ordu Büyükşehir Belediyesi, sadece alım garantisi ile kalmayıp, üretim sürecinde de üreticilerin yanında olmaya devam ediyor. Belediye ekipleri, Yalman’ın kazları için gerekli olan arpa hasılı ve yaş sebze-meyve gibi yem kaynaklarını periyodik olarak doğrudan çiftçiye ulaştırıyor. Bu hizmet, yem maliyetlerini yarı yarıya düşürerek üreticilerin ekonomik olarak rahatlamasını sağlıyor. Kazların sevdiği bu doğal yemlerin düzenli olarak tedarik edilmesi, üreticilerin hem iş yükünü hafifletiyor hem de maliyetleri önemli ölçüde azaltıyor.

Celalettin Yalman: “Büyükşehir En Büyük Destekçimiz”

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu destekler hakkında konuşan üretici Celalettin Yalman, alım garantisi sayesinde üretime başladığını ve bu süreçte belediyenin en büyük destekçileri olduğunu belirtti. Yalman, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyemizin bize verdiği alım garantisi ile mayıs ayında kaz üretimine başladık. Güzel bir sezon geçirerek kazlarımızı kesim yapılacak seviyeye getirdik. Bu süreçte en önemli destekçimiz yine Büyükşehir Belediyemiz oldu. Özellikle kazların sevdiği hem kendi ürettikleri arpa hasılı hem de yaş sebze ve meyveleri halden alarak ayağımıza kadar getirdiler. Bu sayede yem maliyetlerimizde yarı yarıya düştü. Verdiği destekler dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz.”

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden Üreticiye Tam Destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.