1. Haberler
  2. Spor
  3. Okan Buruk, Osimhen Hakkında Konuştu: Net Bir Şekilde Görüyoruz

Okan Buruk, Osimhen Hakkında Konuştu: Net Bir Şekilde Görüyoruz

featured
service

Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, Çaykur Rizespor’u 5-0 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Yeni transferlerin takıma uyumu hakkında konuşan Buruk, “Osimhen çok yeni geldi; ama bu sahiplenmeyi net bir şekilde görüyoruz. Bu çok önemli ve değerli. Batshuayi de bunu güzel şekilde yapıyor.” dedi.

Buruk, maçın hemen öncesinde taktiksel hazırlıkların yoğun geçtiğini belirterek şunları söyledi: “Milli takım arası sonrası bu maçlara hazırlıklar zor oluyor. Çok fazla oyuncumuz yoktu. Dün taktik antrenmanda rakibimizi nasıl karşılayacağımızı, nasıl oyun kuracağımızı çalıştık. Yeni oyuncularımız da vardı. Kendi oyunumuzu anlatmak, onları yerleştirmek önemliydi.”

Rakibin defansif bir oyun sergilediğini vurgulayan Buruk, bu durumu şöyle anlattı: “Rakibimizin 5’li savunmayla, 5-4-1 defansif karşılamayla başladıklarını gördük. Maç öncesi gelen kadroda bunu tahmin ettik. Bunu bir duran top ile çözdük.”

“Üç gün sonra bir maç daha var”

Galatasaray’ın savunma hattının güçlü bir performans sergilediğini belirten Okan Buruk, özellikle Abdülkerim Bardakcı ve yeni transfer Davinson Sanchez’e övgülerde bulundu.  Buruk, “Hem savunmamızı önde kurduk hem de ilk yarı rakibimize çok fazla kendi yarı sahamıza geçme fırsatı vermedik. Yine kazandığımız toplarla hücum yapmaya çalıştık. Rakibe çok fazla pozisyon vermeden maçı bitirdik. Önemli bir galibiyet. Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. zellikle Davinson Sanchez ve Abdülkerim çok iyi oynadı. Savuna çizgimiz ne kadar önde olursa, rakibi ne kadar önde karşılarsak orta saha oyuncularının performansı da artıyor. Genel olarak takımımızın iyi oynadığını düşünüyorum. Çok fazla abartmamak lazım. Sadece bir maç kazandık. Üç gün sonra bir maç daha var. Bunu düşüneceğiz. Oyuncular performanslarını yukarıya çekiyorlar. Yunus’un ilk 11’iydi. Uzun süreden sonra Osimhen ilk 11’de maç oynadı. Bu maç bir anlamda fiziksel olarak gelişimlerini tamamlama maçıydı. Skoru erken bulup 60’ta dört oyuncu değiştirmemiz de bir sonraki maç için önemli.” dedi.

Takımın disiplinli oyun anlayışıyla rakibe fazla pozisyon şansı vermediğini ifade eden Buruk, “Topu yine bize bıraktılar. Burada girdiğimiz pozisyonlar ve attığımız goller önemli. Bunun yanında çok net pozisyon vermedik. En sevindiğimiz yanlardan biri buydu.” diyerek takım savunmasının başarısını öne çıkardı.

“Amacımız Türkiye ve Avrupa’da Kupa Kazanmak”

Galatasaray’ın hedefleri hakkında da açıklamalarda bulunan Buruk, lig ve Avrupa’da başarıyı hedeflediklerini belirtti: “Transfer dönemi bittikten sonra oyuncular daha kendilerinden emin oluyor. Takım da biz de rahatlıyoruz. Attığımız goller, kazandığımız galibiyet moral oldu. Üç gün sonra bir maçımız daha var. Dörtte dörtle başlamak, beşinci maça galibiyet için çıkmak bizim için önemliydi. Kazanarak devam etmek istiyoruz. Amacımız hem Türkiye Ligi’ni ve Türkiye Kupası’nı kazanmak ve Avrupa’da tekrar kupa kazanmak. İyi bir kadromuz ve önemli oyuncularımız var. Icardi, Hakim Ziyech ve yeni transferimiz Sallai yoktu. Kadroda eksikler vardı ama sahada başlayan ve devam eden oyuncular yüzde yüzünü verdi. Bu galibiyet bize sonraki haftalar için güven verecek.”

“Taraftar ve Takım Birleşerek Gövde Gösterisi Yaptı”

Taraftarlara da teşekkür eden tecrübeli teknik adam, atmosferin maçın kazanılmasında büyük etkisi olduğunun altını çizdi: “Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Muhteşem bir ortam yarattılar. Takımın oyunu ile onların coşkusu birleştiğinde çok değerli oluyor.”

Son olarak forvet hattındaki oyuncuların performansına da değinen Okan Buruk, Mauro Icardi, Michy Batshuayi ve yeni transfer Victor Osimhen’in takıma büyük katkı sağladığını vurguladı: “Üç önemli forvetimiz var. Sistemsel olarak hepsi birlikte olduğu zaman neler yapabileceğimizi düşüneceğiz. Icardi’nin tedavisi sürüyor, 2-3 gün içinde burada bizim kontrolümüzde devam edecek.”

Okan Buruk, Osimhen Hakkında Konuştu: Net Bir Şekilde Görüyoruz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.