1. Haberler
  2. Spor
  3. Okan Buruk: Bugün bir şansızlık yaşadık

Okan Buruk: Bugün bir şansızlık yaşadık

featured
service

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi’nde RFS ile 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Buruk, “Golle başladık, iki sıfırı da yakaladık. Burada şikayet edeceğimiz hiçbir şey yoktu. Bugün bir şansızlık yaşadık. Bu da bizim hatamız. Onu en kısa zamanda düzelteceğiz.” diye konuştu.

“Üç Puan Alıp Yolumuza Devam Etmek İstiyorduk”

Maçla ilgili değerlendirmelerde bulunan Okan Buruk, “Buradan üç puan alıp yolumuza iki maç kazanarak devam etmek istiyorduk. Maç da bu şekilde başladık. Beklediğimiz gibi bir oyun oldu. Rakibimiz dörtlü savunmayla başlayıp beşe döndü. Burada daha çok üretmemiz gerekiyordu. Oyun içersinde yüzde 75’e yakın top bizdeydi. 2-0’ı bulduk, yine top bizdeydi, rakip bekledi. Bunu oyun içerisinde birkaç kez daha yaşadık.” sözleriyle takımın oyun planını anlattı.

Son dakika yenen golün moral bozduğunu ifade eden Buruk, “Son dakika yediğimiz golle berabere kalmak biraz negatif olarak etkiliyor. O yükselen moralinizi biraz daha aşağıya çekebiliyor. Bu başka maç bizim için. Burada da aslında gol anlamında, gol yollarında sıkıntı yaşadınız mı derseniz, yani burada iki golü bulduk. 2-0’ı bulduk zaten. Bunu korumamız gerekirdi. Hem korumamız hem arttırmamız gerekiyordu. Bence çok erken 2-1 olması, ikinci yarının başına da 2-2’yi rakibmizin yakalaması burada psikolojik olarak bizi biraz daha aşağı çekti.” şeklinde konuştu.

“Gol Yollarında Daha Fazla Üretmemiz Gerekiyordu”

Galatasaray’ın hücumdaki etkinliğine de değinen Buruk, “Daha çok üretmemiz gerekiyordu. Rakip ne kadar kapanırsa kapansın, ne kadar kendi kalesine yakın oynarsa oynasın daha çok üretmemiz gerekirdi. Maçı kazandıracak golü bu kadar özel oyuncuya sahip bir takım bir şekilde bulmak zorundaydı. 2-2’den sonra da burada birkaç tane girdiğimiz pozisyon oldu; ama yani topun bizde olması burada çok fazla işimize yaramadı.” ifadeleriyle ikinci yarıda yaşadıkları zorlukları aktardı.

Takımdaki eksikliklere rağmen güçlü bir kadroya sahip olduklarını belirten Buruk, “Önde baskı yapan bir takımız. Arkada da riskler alan bir takımımız; ama eşleşmelerde daha başarılı olmamız gerekirdi. Hava hakimiyetindeki gücümüzü bazı pozisyonlarda kullanamadık. Çabuk bozulduğumuz pozisyonlar oldu. Maçın en son bölümünde de tabii ki yaptığımız değişikliklerle biraz da ofansif riskler aldık, daha ofansif oynadık. Bizim oyunumuzun içerisinde bu var; ama ilk yediğimiz golle mesela yine arkada üçüncü oyuncumuz içeri daha çok sıkışsaydı bu golü yemeyecektik. dedi.

“Hava ve Zemin Şartları Olumluydu”

Okan Buruk, maçın oynandığı atmosferle ilgili de açıklamalar yaparak, “Futbol oynamak için güzel bir havaydı. Tabii ki tam bir stat atmosferi yaşayamıyorsunuz. İki tarafta tribün yok. Arada pist vardı; çok fazla stat atmosferi olmuyor; ama çok güzel bir zemin vardı. Bence hem zemin hem de hava güzeldi. O yüzden oyuncularımızın bahane edeceği hiçbir şey yoktu. Golle başladık, iki sıfırı da yakaladık. Burada şikayet edeceğimiz hiçbir şey yoktu. Bugün bir şansızlık yaşadık.” ifadelerini kullandı.

Okan Buruk: Bugün bir şansızlık yaşadık
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.